H grupa: izcilais van Pērsijs nokārto “Manchester United” uzvaru Rumānijā

foto todaysfootballnews.com
foto todaysfootballnews.com

UEFA Čempionu līgā H grupā tika aizvadītas 2. kārtas spēlē. Rumānijas pilsētā Klužā Napokā valsts čempione "CFR Cluj" savu līdzjutēju priekšā ar 1:2 piekāpās "Manchester United", uzvarētāju labā abus vārtus gūstot Robinam van Pērsijam. Otrajā grupas spēlē "Galatasaray" visai negaidīti savu skatītāju priekšā ar 0:2 piekāpās Portugāles "Braga".

"CFR Cluj" - "Manchester United"

Šīs abas komandas uzvarēja 1. kārtā, un uzvara šodien jau pēc divām kārtām strauji pietuvinātu 1/8 finālam - protams, vairums, neskatoties uz rumāņu fanu kvēlo atbalstu, to sagaidīja no mača favorītes "Manchester United", kuras treneris izlaida gan Robinu van Pērsiju, gan Veinu Rūniju, gan Čičarito vienlaicīgi (rezervē Nani, Šindzi Kagava). Tomēr jau 3. minūtē bīstami uzbruka rumāņi - pēc izpildīta stūra sitiena. Drīzumā "United" pilnībā pārņēma bumbas kontroli, taču 14. minūtē pārsteidzoši iesita "CFR Cluj"! Modu Sugu, aizsardzības kreisajā flangā snaužot Patrisam Evrā, iespēlēja bumbu soda laukumā, un ar pirmo pieskārienu to vārtos ieraidīja grieķis Panteliss Kaptenaoss - 1:0!

Puslaika vidū tikai mazliet garām sita van Pērsijs, bet 29. minūtē holandietis savu panāca, tiesa, ar kuriozitātes piegaršu. Čičarito nopelnīja apšaubāmu soda sitienu, Rūnijs centrēja, van Pērsijs neveikli uzsita ar plecu (kaut gribēja ar galvu), taču bumba pa visai augstu trajektoriju pārlidoja kļūdaini izgājušajam portugāļu vārtsargam Mariu Felgeirašam - 1:1! Pēc sešām minūtēm atkal uzmanības centrā van Pērijs - šoreiz "CFR Cluj" vārtsargs sitienu atvairīja. Pārtraukumā vienības devās pie 1:1.

"United" uzreiz pēc mača atsākšanās devās uz priekšu un ātri tika vadībā. 49. minūtē Rūnijs izdarīja tālu piespēli soda laukumā, un van Pērsijs vienkārši izcili ar pirmo pieskārienu ar kreiso kāju pārvirzīja bumbu pašā stūrī - atkal nostrādāja Veina un Robina sadarbība, "United" panākot 2:1! "CFR Cluj" nepadevās un 56. minūtē pēc stūra sitiena bīstami ar galvu sita portugālis Kadu - Davids de Heja kritienā pārcēla bumbu saviem vārtiem. Kopumā gan "United" visai droši kontrolēja spēles gaitu (atšķirībā no 1. kārtas cīņas ar "Galatasaray"), un rumāņu TV komentētājiem nebija biežas vajadzības pacelt balsi, vēršot uzmanību kādam savējo uzbrukumam.

"United" visai mierīgi veda visu līdz uzvarai, un tomēr kompensācijas laikā rumāņu komanda sagaidīja labu iespēju - ļoti bīstami ar galvu sita pirms mača Aleksa Fērgusona slavētais Mikaels Bastušs, un de Heja pa īstam glāba - 2:1 "United" uzvara. Jau tagad, pēc divām kārtām, var teikt, ka tikai brīnums liegs Mančestras komandai izkļūt no grupas.

"Galatasaray" - "Braga"

Abas komandas pirmo spēli zaudēja - ja "Galatasaray" piekāpās viesos "Manchester United" (parādot itin lielu pretsparu) un tai galvenās spēles bija priekšā, tad Portugāles "Braga" cieta negaidītu zaudējumu mājās pret "CFR Cluj", jau pašā sākumā nostādot sevi smagā situācijā. Un šodien "Braga", kuras pamatsastāvā atkal izgāja pa pieciem portugāļiem un pieciem brazīliešiem, bija jāaizvada smags mačs Turcijas ellē pret varen zvaigžņotu komandu.

"Galatasaray" patiešām iesāka aktīvāk, taču, trako fanu dzīta uz priekšu, 27. minūtē izlaida pretuzbrukumu un nonāca zaudētājos. "Braga" perfekti izveidoja prettriecienu un, lai gan Urugvajas izlases vārtsargs Fernando Muslera atvairīja sākotnējo Antonio Edera raidījumu, ar atkārtotu mēģinājumu vārtus iekaroja Rubēns Mikaels - 1:0 viesu labā! "Galatasaray" metās atspēlēties, bet Eders gandrīz sodīja - šoreiz Muslera glāba. Pēc brīža Muslera atkal bija lielisks - šoreiz pēc "Braga" brazīliešu aizsarga Paulu Vinisiusa pieslēgšanās uzbrukumam. Spēle bija emocionāla, jau 1. puslaikā trīs dzeltenie plāksteri, bet svarīgākais, ka 45 minūtes vadībā noslēdza "Braga".

"Galatasaray" 2. puslaikā ļoti centās, taču kaut kas taustāms sanāca reti (jāizceļ Aijdina Jilmaza sitiens - vārtsargs atvairīja). Spēli labi raksturoja turku trenera Fatiha Terima rīcība, kurš bieži izteica pārmetumus tiesneša virzienā - vājuma pazīme... Protams, "Braga" ļoti laicīgi sāka kaitināt mājiniekus ar laika vilkšanu, taču viesi to darīja atļautā robežās. "Braga" izpildīja tā sauktos taktiskos sodus, līdz ar spēlētāju maiņām pamatīgi slāpējot tempu. Tomēr 77. minūtē "Galatasaray" bija tuvu izlīdzinājumam - Jilmazs trieca bumbu pret pārliktni! "Braga", kas pirms spēles visdrīzāk piekristu paņemt neizšķirtu, beigās par katru cenu turēja uzvaru, un to arī paveica! Pēdējās sekundēs pretuzbrukumā Alans pat iesita vēl vienus, un "Braga" uzvarēja ar 2:0. Katastrofāls grupu turnīra sākums lielbudžeta "Galatasaray".

03.10.2012 , 10:35

sportacentrs.com


Написать комментарий