Gada beigās Daugavpils cietoksnī funkcionēs īslaicīgās aizturēšanas izolators

foto tbjoshuatestimonies.wordpress.com
foto tbjoshuatestimonies.wordpress.com

Kā jau tika ziņots, rudens sākumā tika plānots nodot ekspluatācijā īslaicīgās aizturēšanas izolatoru, kas tiek būvēts Daugavpils cietoksnī Latvijas Iekšlietu ministrijas vajadzībām.

Pēc Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vadītāja Jura Pastara vārdiem, īslaicīgās aizturēšanas izolatora būvniecība tuvojas beigām – jaunā ēka sāks funkcionēt jau šogad.

Pēc J.Pastara vārdiem, tas būtiski samazinās ceļa izdevumus, degvielai paredzētos izdevumus un ietaupīs laiku.

Īslaicīgās aizturēšanas izolatora ēka Cietoksnī tika celta no nulles. Izolatorā paredzētas 120 aizturētajiem – kamerās ir tualete, izlietne, siltinātās grīdas, tiks ierīkota arī ierīce, ar kuras palīdzību būs iespējams sarunāties ar uzraugu, katrā kamerā tiek paredzēta vieta 4 cilvēkiem. Telpas tiks aprīkotas tādā veidā, lai ievērotu visus aizturēto personu uzturēšanas noteikumus, viņiem būs iespēja lasīt dienas gaismā, pastaigāties par terasi ar stikla jumtu utt. Tiks aprīkotas arī invalīdiem domātas kameras.

Saskaņā ar projektētāju ieceri, jaunā ēka īpaši neizceļas uz Cietokšņa vēsturisko ēku fona. Neskatoties uz to, ka nākotnē gar izolatoru staigās tūristi, žogs apkārt ēkai nav paredzēts, ieslodzītos ēkā ievedīs no speciālā transporta.

Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vadītājs paziņoja, ka divas administratīvās ēkas, kuras tiek renovētas no pagājušā gada oktobra, tiks nodotas ekspluatācijā nākamā gada sākumā.


Написать комментарий