Rēzeknes administratīvā komisija septembrī izskatīja 50 lietas

foto rezekne24.lv
foto rezekne24.lv

Septembra mēnesī Administratīvā komisija 3 atklātās sēdēs izskatīja 50 administratīvā pārkāpuma lietas, informē domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja Margarita Voiciša. Visvairāk tika skatītas lietas par Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumu pārkāpšanu (22 lietas), t.i., zāles nepļaušanu gan īpašumā esošajā teritorijā, gan tai piegulošajā teritorijā, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Vienai juridiskai personai par šādu pārkāpumu tika uzlikts administratīvais sods – naudas sods 500 latu apmērā, jo šī juridiskā persona vairākkārt jau ir sodīta par šī nekustamā īpašuma nesakopšanu un neuzturēšanu kārtībā, turklāt nekustamais īpašums atrodas Rēzeknes pilsētas centrā.

19 lietas izskatītas par Rēzeknes pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumu pārkāpšanu (iedzīvotāju naktsmiera traucēšana, pilsētas piegružošana ar sīkiem sadzīves atkritumiem, uzmākšanās iedzīvotājiem ar ubagošanu u.c. sabiedriskās kārtības normu pārkāpšana). 3 lietas tika izskatītas par dzīvošanu Latvijas teritorijā bez deklarētās dzīvesvietas, 1 lieta – par elektroenerģijas patvaļīgu patērēšanu, viena lieta par mājas dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpšanu, viena lieta par nepilngadīgās personas smēķēšanu, kā arī viena lieta par Būvniecības likuma normu pārkāpšanu.

Administratīvās komisijas priekšsēdētāja M.Voiciša atkārtoti pievērš Rēzeknes pilsētas veikalu īpašnieku un pārdevēju uzmanību tam, ka, izskatot administratīvā pārkāpuma lietas, kur pie administratīvās atbildības tiek sauktas nepilngadīgas personas, bērni savās liecībās sniedz informāciju, kuros pilsētas veikalos nepilngadīgajām personām pārdod alkoholiskus dzērienus un tabakas izstrādājumus. Attiecīgi visas šīs oficiālās ziņas tiks nodotas tiesībsargājošajām iestādēm pārbaudes un kontroles veikšanai.
M.Voiciša aicina arī visus pilsētas nekustamo īpašumu īpašniekus uzturēt savus nekustamos īpašumus kārtībā, jo Rēzeknes pilsētas teritorijas uzturēšanas un labiekārtošanas noteikumi pilsētā ir ieviesti, lai uzturētu tīrību un kārtību Rēzeknes pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī lai aizsargātu pilsētas ielas, ceļus, būves, labiekārtotās teritorijas un pazemes inženierkomunikācijas, kas rezultātā veido sakoptu pilsētvidi.


Написать комментарий