Attīstošā un dziedinošā maģija radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”

foto E.Čepule
foto E.Čepule

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs” ir vieta, kur ik dienu pulcējas bērni un jaunieši, lai interesanti, saturīgi, aizraujoši un izzinoši pavadītu savu brīvo laiku. Taču centrs piedāvā iespēju kaut ko jaunu apgūt ne tikai Rēzeknes pilsētas bērniem un jauniešiem, informē Rēzeknes pašvaldība.

„Zeimuļs” ir vieta, kur izglītoties dažāda veida semināros, kursos, radošajās darbnīcās var arī Rēzeknes un Austrumlatvijas pedagogi.

Piektdien, 28. septembrī „Zeimuļs” aicināja Rēzeknes pilsētas un novada interešu izglītības pedagogus, direktoru vietniekus audzināšanas darbā, jauniešus un jaunatnes darbiniekus uz praktisku semināru „Attīstošā, dziedinošā maģija”, ko vadīja lektors Vitālijs Pavlogradskis, programmas „Attīstošā, dziedinošā maģija” vadītājs Baltkrievijā.

Programma „Attīstošā, dziedinošā maģija” darbojas 28 pasaules valstīs, iesaistot bērnus, jauniešus un pieaugušos, kuriem ir dažādas attīstības problēmas, smagas saslimšanas, invaliditāte vai gūtas smagas traumas. Taču ar šo programmu veiksmīgi var darboties jebkura vecuma cilvēki, attīstot precīzas kustības, manipulācijas ar dažāda veida priekšmetiem, roku veiklību, precizitāti un koordināciju, uzmanību, koncentrēšanos, atmiņu, uztveri, telpisko orientāciju, izzinošas prasmes matemātiskā un izglītojošā darbībā, psihosociālās iemaņas, starppersonu komunikāciju, pašuztveri, pašpārliecinātību, ticību sev, plānošanas, pašorganizācijas un stratēģiskās domāšanas prasmes. Latvijā šī programma ir inovācija, un tieši Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kura uzsāk šīs programmas iepazīšanu un ieviešanu praksē. Semināra laikā 52 pedagogi un jaunieši mācījās veikt burvju trikus ar vienkāršiem palīglīdzekļiem – zīmuļiem, papīru, lakatiņiem, virvēm, gumijām un saspraudēm.

Semināru laikā valdīja prieks par iespēju apgūt jaunas prasmes, ko varēs izmantot interešu izglītības nodarbību laikā, mācību stundu ietvaros, strādājot gan ar bērniem, gan ar jauniešiem. Savukārt jaunieši spēs izglītot vienaudžus, vadīt interesantus pasākumus un rādīt apgūtos trikus draugiem. Katrs uz mirkli sajutās kā labais burvis, kas spēj radīt smaidu savā un citu sejās!


Написать комментарий