Daugavpils pilsētas skolas un bērnudārzi piedalās gripas monitoringā

foto oklahomaspineinstitute.com
foto oklahomaspineinstitute.com

Līdz ar oktobra sākumu (gada 40.nedēļa) Latvijā tiek veikts ikgadējais gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitorings. Tiek plānots, ka nākamnedēļ Slimību profilakses un kontroles centrs publicēs operatīvus datus par saslimstības līmeni. Monitoringā, kura rezultāti tiek ņemti vērā, izdarot secinājumus par slimību izplatību valstī, piedalās arī Daugavpils pilsētas skolas un bērnudārzi.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinators Ruslans Bespjatijs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka vairākas Daugavpils mācību iestādes katru gadu piedalās gripas un AAEI monitoringā. Šogad Slimību profilakses un kontroles centram nepieciešamos datus iesniegs 2 mūsu pilsētas skolas un 3 bērnudārzi.

Pēc R.Bespjatija informācijas, arī šogad pilsētas mācību iestādēs liela uzmanība tiks pievērsta veselības jautājumiem, tiks rīkoti dažādi pasākumi, kuru ietvaros bērni tiks informēti par profilaktiskajiem pasākumiem, kas palīdz samazināt saslimstības līmeni.

15.oktobrī Daugavpils pilsētas skolās un bērnudārzos notiks Tīro roku diena, kuras ietvaros bērniem tiks stāstīts, ka tīras rokas palīdz samazināt ar dažādām infekcijām saistīto slimību risku.


Написать комментарий