Interešu izglītības iespējas Rēzeknes pilsētā

foto peaceofmindfdc.com
foto peaceofmindfdc.com

Interešu izglītība ir izglītības sistēmas svarīga sastāvdaļa. Ir būtiski, lai līdztekus mācībām bērni un jaunieši varētu piedalīties dažādās ārpusstundu aktivitātēs. Izglītības likuma 1.panta 3.punktā ir termina interešu izglītība skaidrojums. Interešu izglītība – personas individuālo izglītības vajadzību un vēlmju īstenošana neatkarīgi no vecuma un iepriekš iegūtās izglītības, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Interešu izglītība bērniem un jauniešiem nodrošina:

lietderīgu un saturīgu brīvā laika pavadīšanu;
radošo pašizteiksmi, talantu izkopšanu, pašattīstību;
socializāciju;
pirmo profesionālo iemaņu apguvi, karjeras plānošanu;
formālajā izglītībā iegūto zināšanu un prasmju papildināšanu.
Interešu izglītībā drīkst iesaistīties visi bērni un jaunieši, neatkarīgi no tautības, no sociālajām un speciālajām vajadzībām. Interešu izglītības īstenošana notiek, ievērojot audzēkņu interešu un brīvprātības principu.

2005.gada 15.septembra Rēzeknes pilsētas Domes lēmums Nr.14 paredz: ka visas apstiprinātās interešu izglītības programmas var apmeklēt un apgūt visi Rēzeknes pilsētas izglītojamie.

Šajā mācību gadā daudzas jaunas interešu izglītības programmas tiek īstenotas Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” (elektronika, robotika, videogrāfijas pamati, šahs, dambrete, radošās fotogrāfijas pulciņš, kulinārijas pulciņš, restaurācijas pamati, tehniskā modelēšana un kokapstrāde, vokāli instrumentālo ansambļu spēle, ganutell – darbs ar stiepli, vingrošana trenažieru zālē u.c.).

Aicinām pilsētas skolēnus aktīvi iesaistīties interešu izglītības programmās.
Interešu izglītības programmu alfabētiskais katalogs, kurā iespējams iepazīties ar interešu izglītības iespējām šajā mācību gadā, ir pieejams portālā www.rezekne.lv.


Написать комментарий