Ārkārtas gadījumā bumbu patvertnes daugavpiliešus neglābs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvija turpina deklarēt ieinteresētību Visaginas AES būvniecībā, kurā Latvija varētu ieguldīt milzīgas naudas summas. Portāla Gorod.lv nesen veiktā aptauja liecina, ka lielāka daļa pilsētnieku ir pret šo Daugavpils tiešā tuvumā iecerēto būvniecību. Portāls Gorod.lv nolēma aprunāties ar Daugavpils civilaizsardzības speciālistu Vladislavu Ruskuli un noskaidrot, vai pilsētnieku bažas ir pamatotas un vai ir izstrādāts rīcības plāns tehnogēnās katastrofas gadījumam.

V.Ruskulis paziņoja, ka pašvaldībai ir ārkārtas gadījumiem izstrādātais rīcības plāns. Iedzīvotāju glābšanai paredzētas darbības ir atkarīgas no katastrofas mēroga. Ārkārtas gadījumā ieplānotais pamatpasākums ir iedzīvotāju evakuēšana.

Civilaizsardzības speciālists paziņoja, ka Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijā, šobrīd nav oficiālu bumbu patvertņu, kas būtu paredzētas iedzīvotāju glābšanai dabas vai tehnogēnu katastrofu gadījumos, vai kara darbības laikā. Faktiski šādas celtnes eksistē, bet tās netiek uzskatītas par derīgām izmantošanai.

Pēc V.Ruskuļa vārdiem, dažas Daugavpils bumbas patvertnes savulaik tika nodotas privātfirmām, kā arī VUGD. Taču celtņu uzturēšana prasīja lielus naudas līdzekļus, tāpēc tās ir nolaistā stāvoklī un nevar būt izmantotas. Tas nozīmē, ka katastrofas gadījumā Latvijas iedzīvotājiem, tai skaitā daugavpiliešiem, nāksies bēgt prom vai gaidīt evakuāciju, aizsprostojot logus un durvis, kā to paredz ārkārtas gadījumam izstrādātais plāns.


Написать комментарий