Balvos jauni gaismas objekti 1

foto balvi24.lv
foto balvi24.lv

Lai saudzētu apkārtējo vidi un attīstītu Balvu novadu par „zaļi domājošu”, Balvu novada pašvaldība startēja Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansētajā projektu konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana pašvaldību publisko teritoriju apgaismojuma infrastruktūrā", kura ietvaros arī tiek realizēts projekts Nr. KPFI-13/25„Gaismas objektu nomaiņa Balvos”, informē Balvu novada pašvaldība.

Projektā paredzētie būvdarbi noslēdzās 30.septembrī, kā rezultātā esošie gaismas objekti tika nomainīti uz 52 jauniem LED gaismekļiem, kas sekmēs oglekļa dioksīda emisiju, kā arī elektroenerģijas patēriņa samazināšanos, no gaismekļu nomaiņas un no apgaismojuma līmeņa regulēšanas. Šādas jaunās lampas uzstādītas Celtnieku, Ķiršu, Rūpniecības, Pilsoņu un Ziedu ielas posmos.

1.oktobrī SIA „Vides investīciju fonds” pārstāvji kopā Balvu novada pašvaldības izpilddirektori Intu Kaļvu, projekta vadītāju Andri Vrubļevski un būvfirmas pārstāvi veica projekta dokumentācijas pārbaudi, apsekojot arī jaunos gaismas ķermeņus objektā. Nekādi pārkāpumi projekta realizācijā netika konstatēti. Jaunie gaismekļi ielas apgaismo labi un atbilstoši mūsdienu apgaismojuma prasībām un būvnormatīvos noteiktām klasēm.


Написать комментарий

Bildē redzamais nav LED gaismeklis. LED ielu lampas izskatās savādāk