Aizdomās par laupīšanu Ludzā aizturēts ārzemnieks

foto gorod.lv
foto gorod.lv

2.oktobrī ap pusdienlaiku Ludzā, kādā veikalā Latgales ielā, nenoskaidrots vīrietis ar nazim līdzīgu priekšmetu ievainoja pārdevēju kaklā un nolaupījis no plaukta cigarešu paciņu. Pārdevējai pēc uzbrukuma bija nepieciešama medicīniskā palīdzība, taču viņas dzīvībai briesmas nedraud, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Pēc informācijas saņemšanas policija sākusi kriminālprocesu. Veicot neatliekamus izmeklēšanas pasākumus, jau pēc neilga laika policijas darbinieki noskaidrojuši iespējamo laupītāju. Uz aizdomu pamata par šo sevišķi smago noziegumu tika aizturēts 1978.gadā dzimušais Čehijas pilsonis. Rīt tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam. Vīrietis bija nonācis arī citu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā. Izmeklēšana turpinās.  Par šādu noziegumu aizturētajam draud brīvības atņemšana līdz 10 gadiem.

Ludzā aizturēti iespējamie automašīnu un magnetolu zagļi.

Vakar policija jau ziņojusi par to, ka laika periodā no 29.septembra līdz 1.oktobra rītam Ludzā apzagtas divas automašīnas, kuras bija novietotas Skolas ielā dažādos pagalmos. No abām automašīnām zagļi bija nozaguši magnetolas. Savukārt 2.oktobrī policija saņēmusi divus iesniegumus par automašīnu zādzībām, kuras bija nozagtas naktī no 1. uz 2.oktobri, no Stroda un Stacijas ielām, Ludzā. Jāatzīmē, ka viena no zagtām automašīnām bija operatīvi atrasta pamesta netālu no notikuma vietas.
Par visiem zādzības faktiem bija uzsākti kriminālprocesi un, veicot izmeklēšanu un operatīvus meklēšanas pasākumus, policijas darbinieki vakar aizturējuši iespējamos zagļus, 1990. un 1971.gadā dzimušus vīriešus. Viens no viņiem agrāk ir sodīts par mantiskā rakstura noziegumiem.
Policija turpina izmeklēšanu un pārbauda aizturēto saistību vēl ar citiem līdzīgiem noziegumiem Ludzā. Iespējams, ka aizdomās turamie ir saistīti vēl ar diviem noziegumiem - vienas automašīnas zādzību augustā, kā arī par automašīnas VAZ mēģinājumu septembrī. Rīt, 4.oktobrī, tiesa lems par drošības līdzekļa veidu. Zagtie transportlīdzekļi atrasti.


Написать комментарий