Dricānu vidusskola saņem Zaļo diplomu un Ekoskolas nosaukumu

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

“Ekoskolas ir būtisks un efektīvs vides izglītības instruments” – tā 27.oktobrī, Ekoskolu apbalvošanas pasākumā Rīgā, norādīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs. Svinīgajā ceremonijā Zaļo diplomu un Ekoskolas nosaukumu saņēma arī Dricānu vidusskola, pievienojoties vēl 32 Latvijas skolām, kas apbalvotas ar šo titulu, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Tāpat 75 Latvijas izglītības iestādes ieguva  starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā Karoga balvu, kas tiek piešķirta par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē ieguva. Apbalvošanas pasākumā skolas parādīja atbalstu Latvijas kā zaļākās valsts vīzijai, izveidojot simbolisku koku ar savu vēstījumu zaļākai Latvijai. Ekoskolu “mežs” nogādāts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Dricānu skolas saime un ekopadome jūtas  gandarīta par to, ka saņemts Zaļais diploms un oficiāls Ekoskolas nosaukums. Vislielākais paldies par darbu, izdomu un personīgo ieguldījumu skolotājām Sandrai Saulīte un Ilonai Vilcānei! Bet darāmā priekšā vēl tik daudz! Ceram, ka pēc gada blakus novada un valsts karogiem  mastā plīvos arī Zaļais Ekoskolas karogs!


Написать комментарий