Baltijas valstu arhitekti šodien Daugavpilī svin savus profesionālos svētkus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 5.oktobrī, Daugavpilī norisinās Pasaules arhitektūras dienas ietvaros ieplānoti vairāki pasākumi. Minētais notikums, kas mūsu pilsētā pulcēs Baltijas valstu arhitektus, ir pirmais šāda veida pasākums Daugavpilī.

Pasaules arhitektūras dienai veltītie pasākumi Latvijā norisinās jau no pirmdienas, bet Daugavpilī notiks šo svētku kulminācijas pasākumi – konference par tendencēm šajā nozarē, arhitektūras izstāde, pēdējo gadu arhitektu labāko diplomdarbu izstāde, labāko arhitektu apbalvošana. Tiek plānota arī ekskursija pa cietoksni.

Fakts, ka šāda veida pasākums notiek Daugavpilī, apliecina, ka mūsu pilsēta ir guvusi atzinību, uzskata vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, kurš ir pilsētas būvniecības nozares kurators. Kā jau tika ziņots, pasākuma rīkotājiem, kuri pirms kāda laika apmeklēja mūsu pilsētu, ļoti patika Daugavpils arhitektūras formas un īpaši – Soliņu aleja. Idejas realizāciju augsti novērtēja Latvijas Arhitektu apvienības vadītājs, kurš vēlas ar mūsu pilsētas piemēru parādīt pārējām pašvaldībām, kā var izgreznot pilsētu, radot šāda veida nelielus objektus.

Arhitektūras dienai veltītajos pasākumos piedalīsies speciālisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Polijas, kā arī vietējie dizaineri, mākslinieki, būvnieki, projektētāji, kuri tiek aicināti dalīties pieredzē ar ārzemju viesiem.


Написать комментарий