'AvtoVAZ' ražošanās plānā iekļauj jaunu 'Lada' apvidus automobili

publicitātes foto
publicitātes foto

Ņemot vērā prezentācijas radīto ažiotāžu un cilvēku pozitīvās atsauksmes par ”Lada Xray” konceptu, Krievijas kompānijas ”AvtoVAZ” valde pieņēmusi lēmumu ieviest tamlīdzīgu modeli sērijveida ražošanā un jau iekļāvusi to ražošanas plānā, vēsta vietējie mediji.

Kad tieši tamlīdzīgs automobilis nonāks uz konveijera, pagaidām netiek precizēts. Tā izlaide iekļauta ražošanas plānā līdz 2020. gadam. Domājams, ka tāds modelis tirdzniecībā nonāks ne ātrāk par 2015. gadu.

Tomēr ”AvtoVAZ” pārstāvji uzsver, ka sērijveida modelis nebūs identisks augustā prezentētajam ”Xray” konceptam. Maskavā eksponētais prototips vien demonstrējis, kādā virzienā tuvākajā nākotnē attīstīsies ”Lada” modeļu dizains.

Krievijas autoražotāja pārstāvji norāda, ka jaunais apvidus automobilis nebūs klasiskā ”Ņiva” modeļa jaunā paaudze –, tas būs principiāli jauns modelis. Tāpat ”AvtoVAZ” uzsver, ka šis jaunais modelis būs cenā pieejams, tāpat kā citi ”Lada” spēkrati.

Jau rakstījām, ka ”Lada Xray” prototipu izstrādājis Stīvs Matins – bijušais "Mercedes-Benz" un "Volvo" dizaineris, kurš tagad nolīgts "AvtoVAZ" galvenā dizainera amatā.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий