Karlsons atzīts par Latvijas futbola virslīgas mēneša labāko spēlētāju

foto lff.lv
foto lff.lv

Par Latvijas virslīgas futbola čempionāta labāko spēlētāju septembrī atzīts ”Liepājas metalurgs” uzbrucējs Ģirts Karlsonos, vēsta turnīra oficiālā mājaslapa internetā.

Ģirts Karlsons aizvadītā mēneša laikā piedalījās visās sešās savas komandas spēlēs. Kopumā viņš guva četrus vārtus. Kopumā uzbrucējs savai komandai palīdzēja izcīnīt piecas uzvaras sešās spēlēs. Komandai vienīgā neuzvarētā spēle ir izbraukuma mačs pret Rīgas ''Daugava'', kad no drošas vadības (3:0) tika izlaista uzvara un spēle noslēdzās neizšķirti 3:3.

Šīs sezonas virslīgas labākos spēlētājus nosaka Latvijas futbola žurnālisti, biedrība ''Latvijas Futbola Virslīga'' un Latvijas Futbola federācija, taču šomēnes tam bija izņēmums, jo pēc balsojuma noskaidrojās, ka diviem spēlētājiem ir vienāds balsu skaits. Sīvākā konkurence izvērtās starp komandas biedriem Ģirtu Karlsonu un Valēriju Afanasjevu. Dēļ šī iemesla tika nolemts iesaistīt virslīgas čempionāta jaunās analīzes palīdzību un kā izrādās, augstāks ”InStat” indekss aizvadītajos mačos ir tieši Karlsonam, kurš arī saņems balvu kā septembra labākais spēlētājs.

Tikmēr par mēneša treneri atzīts FS ”METTA/Latvijas Universitāte” galvenais treneris Andris Riherts.

Arī studentu komanda septembrī aizvadīja sešas spēles. Mēneša pirmajās cīņās jauniešiem nācās samierināties ar zaudējumiem pret top komandām - ''Skonto '' (1:2) un ''Liepājas metalurgs'' (1:4), savukārt tad sekoja divas principiālas un nozīmīgas spēles, kurās komanda arī spēja uzvarēt. Vispirms viesos ar pārsteidzoši pārliecinošu rezultātu tika sagrauta ''Gulbene'' 3:0, un pēc tam arī mājās svinēta grūta uzvara pār Rīgas ''Daugavu'' (4:3), kas kopumā komandai ļāva izkļūt no kopvērtējuma pēdējās vietas. Atzīstamu sniegumu ”METTA/Latvijas Universitāte” demonstrēja arī atlikušajās divās mēneša spēlēs, kad ar minimālu rezultātu viesos tika kapitulēts čempionāta līderei Daugavpils ''Daugava'' un fantastiskā spēlē izrauts punkts viesos pret ''Jelgavu''.


Написать комментарий