Labākais jaunais skolotājs Daugavpilī – 15.vidusskolas datorzinību skolotājs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 4.oktobrī, Skolotāju dienai veltītajā svinīgajā pasākumā tika apbalvoti labākie jaunie skolotāji, kas kļuva par Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes sadarbībā ar „Swedbank” rīkotā konkursa uzvarētājiem.

Saskaņā ar konkursa noteikumiem, katra izglītības iestāde dalībai konkursā varēja pieteikt vienu skolotāju, kura pedagoģiskā darba stāžs ir no viena līdz pieciem gadiem. Pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas vārdiem, tikai sešas skolas bija nolēmušas izvirzīt savus kandidātus, tāpēc laureātu skaits tika palielināts. Sākotnēji bija plānots apbalvot tikai piecas labākas kandidatūras, bet rezultātā balvas tika pasniegtas visiem konkursa dalībniekiem.

Goda rakstu un balvas no Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes saņēma 17.vidusskolas skolotāja Natālija Kļeščonoka un Centra vidusskolas datorzinību skolotājs Vjačeslavs Sičukeis. Dāvanu kartes 100 latu vērtībā tika pasniegtas Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” peldēšanas trenerim Aivaram Uzolam, kura pedagoģiskā karjera sākusies pirms 45 gadiem, kā arī 9.vidusskolas franču valodas skolotājai Ludmilai Čirkstei un J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas psiholoģijas un sociālo zinātņu skolotājam Andžejam Začinajevam.

Labākā jaunā skolotāja titulu un galveno balvu – portatīvo datoru saņēma 15.vidusskolas datorzinību skolotājs Dmitrijs Marcinkevičs. Viņam ir 27 gadi, pabeidzis Daugavpils universitāti, datorzinību maģistrs, pašlaik turpina studijas, plānojot kļūt par matemātikas maģistru. Aptuveni gadu pasniedz datorzinības 15.vidusskolas 6.-7.klašu skolēniem.

Dmitrijs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka skolotāja darbs viņam patīk – tas ir radošs un interesants darbs. „Neteikšu, ka kļūt par skolotāju bija mans bērnības sapnis, tā sanāca – pēc tehnikuma pabeigšanas piedāvāja laboranta vietu skolā. Nenožēloju, ka piekritu. Kolēģi mani atbalstīja, it īpaši karjeras sākumā, arī šobrīd varu rēķināties ar viņu palīdzību.

Mācību stundās cenšos skolēnu milzīgo enerģiju ievirzīt pareizajā gultnē, paskaidrojot, ka datorzinības ir nopietna un svarīga zinātne, bet datoru var izmantot ne tikai izklaidei”, - paskaidroja Dmitrijs Marcinkevičs.


Написать комментарий