Uzsākta soliņu Rīgas ielā restaurācija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils galvenās gājēju ielas – Rīgas ielas – pilnā rekonstrukcija tika pabeigta 2009.gadā. Pēc gada šeit sakārtoja ziemas laikā ierūsējušas lūkas un dažos krustojumos pārlika segumu. Šobrīd pienācis soliņu remonta laiks.

Pirms dažām dienām tika uzsākti soliņu restaurācijas ieplānoti darbi, kuru gaitā no dažiem soliņiem tika noņemti dēļi un nodoti remontā. Minētos darbus veic uzņēmuma „Labiekārtošana-D” darbinieki, darbi tiek veikti uzņēmuma galdnieku cehā. Uzņēmuma vadītājs Vjačeslavs Krankals portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tiks restaurēti visi galvenās gājēju ielas soliņi, tiek plānots, ka soliņu krāsa netiks mainīta.

V.Krankals atzīmēja, ka soliņu, kuri tik ilgu laiku stāvējuši zem klājas debess, remonts ir parasta prakse. Pašlaik tiek restaurēti soliņi, kas atrodas kreisajā pusē virzienā uz dzelzceļu staciju. Pagaidām netiek ziņots, kad restaurēti dēļi tiks atgriezti atpakaļ, jo tas ir ļoti darbietilpīgs process – dēļus nepieciešams nosusināt, pilnībā notīrīt no krāsas, uzlikt jaunu pārklājumu un gaidīt, kad tas nožūs. 

Pagaidām nav zināms, cik daudz līdzekļu minēto darbu veikšanai vajadzēs iedalīt no pilsētas budžeta.


Написать комментарий