Dome nolēmusi palielināt Daugavpils skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju darba algas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils skolu direktori un bērnudārzu vadītāji šogad saņems pielikumu pie darba algas, kas tika apstiprināts pagājušajā ceturksnī. Minēto lēmumu apstiprināja vietējās pašvaldības Finanšu komitejas un Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka minētais lēmums tika pieņemts, balstoties uz MK lēmumu par skolotāju darba algu palielināšanu, pēc kura tika nolemts piedāvāt palielināt arī skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju darba algas.

M.Isupova paskaidroja, ka par direktoru darba algas noteikšanas galveno kritēriju tiek uzskatīts skolēnu skaits, atkarībā no skolēnu skaita tiek noteikta MK apstiprinātā minimālā darba alga. Visu skolu direktoru algas pielikums sastāda 10% no pašreizējās darba algas, jo tieši šādu pielikumu saņēma arī skolotāji.

Lēmuma projekta apspriedes laikā vicemērs Līvija Jankovska kārtējo reizi aktualizēja jautājumu par to, ka, viņasprāt, skolas direktora algai jābūt atkarīgai no skolas sasniegtajiem panākumiem, no direktora darba kvalitātes. M.Isupova, piekrītot, ka direktoru darba kvalitātei jābūt saistītai ar darba algu, paskaidroja, ka direktoru darba novērtējuma kritēriji, uz kuru pamata varētu palielināt darba algas, Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē vēl nav izstrādāti.

M.Isupova paziņoja, ka Pārvaldes darbinieki plāno to izdarīt, bet nesteidzas, jo Izglītības un zinātnes ministrijā tika izveidota darba grupa, kas izstrādā mācību iestāžu vadītāju darba kvalitātes novērtējuma metodiku, kas vēlāk tiks iekļauta MK noteikumos.

Runājot par pirmsskolas izglītības iestādēm, tika minēts, ka to vadītāju darba algu palielinājums būs lielāks, nekā skolu direktoru darba algu palielinājums. Arī šajā gadījumā par pamatu tika ņemti MK noteikumi, kas nosaka minimālo darba algu atkarībā no bērnu skaita.

Skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju darba algu palielināšanai šogad no pilsētas budžeta būs nepieciešams iedalīt papildus 10 200 latus.


Написать комментарий