Dagdas deputāti piedalās akcijā „Skolas diena”

foto dagda.lv
foto dagda.lv

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicināja Saiemas un pašvaldību deputātus piedalīties akcijā "Skolas diena”, kas notika no 17.septembra līdz 5.oktobrim pirmsskolas un vispārējās izglītības iestādēs visā Latvijā, informē Dagdas novada pašvaldība.

Arī Dagdas novada domes deputāti atsaucās uz šo aicinājumu. Deputāte Zinaīda Konošonoka 17. septembrī viesojās pirmsskolas izglītības iestādē „Saulīte”, kurā apmeklēja dažāda vecuma grupiņas. Tā kā Z.Konošonoka pati ir skolotāja Dagdas vidusskolā, līdz ar to viņa pārzina problēmas izglītības jomā. Viņu interesēja pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darbs, jo tas ļoti krasi atšķiras no skolotāju darba.

20. septembrī Dagdas vidusskolā viesojās Pēteris Tukišs. Deputāts ļoti priecājās par redzēto: „Varēja just, ka skolotāja rūpīgi gatavojas katrai stundai, jo mācību process notiek raiti un bērniem saprotami!”. Viņš bija sajūsmā arī par skolotājas metodēm nomierināt skolēnus un norādīt uz pieļautajām kļūdām. P.Tukišs labi iejutās skolas dzīvē un tāpēc pat pusdienoja kopā ar skolēniem.

24. septembrī Andrupenes pamatskolā viesojās Dagdas novada domes deputāts Dainis Platacis un 11. Saeimas deputāts Juris Viļums. Savukārt 25. septembrī Andzeļu pamatskolu apmeklēja Dagdas novada domes deputāts Viktors Sevastjanovs.

Apmeklējumu laikā deputātam bija iespēja vērot pedagogu ikdienas darbu, kas nav no vieglākajām. Skolēnus interesēja arī paši deputāti, līdz ar to arī viņi stāstīja par savām darba gaitām. Pašvaldības deputāts Dainis Platacis uzskata, ka: „Šādas akcijas ir visnotaļ lietderīgs pasākums, jo ļauj ieskatīties cita cilvēka darba niansēs, kuras no malas nav redzamas. Arī bērniem ir iespēja apskatīt un parunāt ar „dzīvu deputātu””. 11. Saeimas deputāts Juris Viļums intervijā Dagdas novada televīzijai uzsvēra mazo skolu nozīmīgumu lauku dzīvē, jo bez skolas laukos nebūs arī iedzīvotāju.

Arī akcijā iesaistītie pedagogi atzinīgi novērtēja šo pasākumu. Viņi priecājās par to, ka deputāti iepazinās ar skolotāja ikdienu un redzēja ieguldīto darbu.

Akcijas "Skolas diena” – mērķis veidot lielāku lēmējvaras un sabiedrības izpratni par pedagoga darba pienākumiem, rosināt kvalitatīvas diskusijas par pedagogu darba vides ietekmi uz izglītības kvalitāti un aicināt deputātus nepieļaut pedagogu darba vides pasliktināšanos.


Написать комментарий