Piekrastes bibliotēka tagad darbosies 16.vidusskolas brīvajās telpās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latgales Centrālās bibliotēkas filiāle – Piekrastes bibliotēka, kas šobrīd atrodas Minskas ielā 1, tagad darbosies 16.vidusskolas pirmā stāva telpās (Aveņu iela 40), kas atbrīvojās sakarā ar skolēnu skaitu samazināšanos. Minēto lēmumu atbalstīja Daugavpils pilsētas domes komiteju deputāti.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka skolas telpas bibliotēkai tika nodotas bez atlīdzības lietošanā uz nenoteiktu laiku. Ēkā, kas atrodas Minskas ielā 1, bibliotēkai ir neērti, turklāt ēku vajadzēs kurināt un uzturēt tikai bibliotēkas vajadzībām, jo nekādu citu iestāžu tur nav.

M.Isupova paziņoja, ka jaunajās telpās, kuru platība ir 240 m2, bibliotēkai būs daudz ērtāk. Bibliotēkas pārcelšana ļaus ietaupīt uz Minskas ielā 1 atrodošās ēkas apkures rēķina, kā arī, izvietojoties skolā, bibliotēka atradīsies daudz tuvāk saviem potenciālajiem lasītājiem.

Jāatzīmē, ka šāda veida prakse Daugavpilī jau pastāv – Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles atrodas J.Raiņa 6.vidusskolā un Ruģeļu pirmsskolas izglītības iestādē.


Написать комментарий