Viedoklis: Krievijas un Gruzijas labas attiecības iedragās uzticību valsts līderim un sašķels valdošo apvienību

foto TB/LNNK
foto TB/LNNK

Gruzijas parlamenta vēlēšanu uzvarētājs, koalīcijas "Gruzijas sapnis" līderis Bidzina Ivanišvili apsolīja uzlabot savas valsts attiecības ar Krieviju. Viņaprāt, savienot Krievijas un Gruzijas attiecību uzlabošanu un piederību NATO pārvadītajai organizācijai „Partnerība mieram” „būs grūti, bet ne neiespējami”.

Portāls Gorod.lv griezās pie nacionālās apvienības TB/LNNK pārstāvja pēc komentāriem par jaunā Gruzijas līdera paziņojumu. Pēc apvienības preses sekretāra Jāņa Tomeļa vārdiem, grūti iedomāties Krievijas pozitīvu attieksmi pret Gruziju, jo pēc 2008.gada krievu agresijas pagājuši tikai 4 gadi. Turklāt, šobrīd Kremlī valda tie paši politiķi, kas piedalījās šajā agresijā.

Pēc Latvijas nacionālās apvienības pārstāvju domām, vienīgais, ko šobrīd var izdarīt Gruzija, ir atjaunot 2008.gadā pārtrauktās diplomātiskās attiecības ar Krieviju, kas varētu palīdzēt atrisināt strīdīgus jautājumus.

Gadījumā, ja Ivanišvili nolems panākt labākus rezultātus, viņš var apdraudēt savu popularitāti valsts iedzīvotāju vidū, iedragājot elektorāta uzticību un pat sašķeļot paša apvienību.


Написать комментарий