Viļņā izlijuši 300 litri amonjaka; divas sievietes hospitalizētas

foto delfi
foto delfi

Kāda uzņēmuma teritorijā Viļņā piektdien no demontējama rezervuāra izlijuši aptuveni 300 litri amonjaka, vēsta portāls ”Delfi.lt”.

Notikuma vietā strādā policija, ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Tiek evakuēti negadījuma vietai tuvumā dzīvojošie cilvēki. Slimnīcā nogādātas divas sievietes no blakus esošā uzņēmuma, kurām kļuvis slikti pēc amonjaka tvaiku ieelpošanas.

Apkārtējās vides aizsardzības aģentūras laboratorija noskaidrojusi, ka amonjaka koncentrācija gaisā ir paaugstināta tikai ēkā, kur notikusi noplūde, ārā tā normu nepārsniedzot. Glābēji amonjaka tvaikus apkaro ar ūdens palīdzību, vēsta ”Delfi.lt”.

Amonjaka tvaiki ir ar specifisku smaku, cilvēka ķermenī tie iekļūst caur elpošanas sistēmu un ādu, portālam ”Delfi.lt” pastāstīja Viļņas Sabiedrības veselības centra pārstāve Asta Ramene. Saindēšanās ar amonjaku var izraisīt iesnas, niezi un iekaisumu kaklā, pastiprinātu siekalu izdalīšanos, aizsmakumu, acu un augšējo elpceļu gļotādas kairinājumu. Augstas koncentrācijas amonjaka tvaiki var izraisīt elpceļu un ādas apdegumus, kā arī elpošanas mazspēju.


Написать комментарий