Pēc vētras bez elektrības joprojām 700 mājsaimniecību Latgalē

foto dobele24.lv
foto dobele24.lv

Bez elektrības padeves svētdienas vakarā ir 700 mājsaimniecību Latgalē, par situācija elektroapgādē portālu ”Delfi” informēja VAS ”Latvenergo” pārstāve Ivita Bidere.

"Šobrīd AS ”Sadales tīkls" tehniskais personāls pabeidz vētras seku likvidāciju. Šīs dienas  laikā ir izdevies novērst lielāko daļu no atlikušajiem bojājumiem - ja agri no rīta to klientu objektu skaits, kurs nebija elektrības, bija 3000, šobrīd tas ir samazināts līdz 700," atzīmē Bidere.

Viņa akcentē, ka liela daļa no šiem bojājumiem bijuši tehniski sarežģīti, piemēram, vienlaidus sarauti vairāki līnijas posmi ar lauztiem balstiem, kā arī daudzviet pierobežas rajonos bija apgrūtināta piekļuve bojātajām elektrolīnijām. Piekļuvi blīvos meža masīvos apgrūtina purvaines, līdz ar to izmantotas speciālas transporta vienības purvainiem apvidiem.

Jau vēstīts par vētru naktī uz sestdienu, kad stipro vēja brāzmu dēļ Latvijas austrumu daļā bez elektrības palika apmēram 10 000 "Latvenergo" klientu. Visvairāk elektrības padeves traucējumi bija Daugavpils un Krāslavas novados. Līdz svētdienas rītam bez elektrības esošo mājsaimniecību skaitu ir izdevies samazināt līdz 2500 lietotāju.

Daudz lielāki postījumi nodarīti Lietuvā, kur vēja brāzmas bija stiprākas nekā Latvijas austrumu daļā un kur bez elektrības palika ap 140 000 lietotāju. "Latvenergo" grupas uzņēmums AS "Sadales tīkli" paudis gatavību palīdzēt Lietuvas kolēģiem atjaunot vētrā sapostīto elektroapgādi. Tehnisko palīdzību plānots sniegt pēc tam, kad tiks pabeigti elektrības padeves atjaunošanas darbi Latgalē.


Написать комментарий