Cietoksnī sākusies kārtējā projekta realizācija

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada sākumā Daugavpils pilsētas dome noslēdza vienošanos ar Valsts Reģionālās attīstības aģentūru (VRAA) par projekta „Daugavpils cietokšņa Nikolaja ielas apbūves atjaunošana” realizāciju. Minētā projekta remontdarbus bija paredzēts uzsākt pavasarī, taču tie tiek uzsākti pašlaik.

Cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins paskaidroja, ka konkursa rezultātu pasludināšana bija ieilgusi, jo uz darbu daļu veikšanu pretendēja firma „Gādība”, kas tomēr to nespēja. Rezultātā dažās daļās sadalīto konkursu vinnēja firma SIA "Ditton Būve", kas izpildīs A daļas darbus, saņemot par to 886 232,86 latus un SIA "RBSSKALS Būvsabiedrība", kas izpildīs B daļas darbus, par darbu veikšanu saņemot 208 196,08 latus. Ar projekta būvniecības uzraudzību un autoruzraudzību nodarbosies firma "REM PRO", kas izstrādāja projekta tehnisko dokumentāciju.

Jāatzīmē, ka minētais projekts ir Cietokšņa attīstības kārtējais posms. Projekta ietvaros tiek plānots atjaunot Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa Nikolaja ielas apbūvi, tostarp atjaunot Nikolaja ielas daļas vēsturisko segumu un profilu; restaurēt Nikolaja vārtus un vārtu koka tiltu; rekonstruēt sabiedrisko tualešu ēku; rekonstruēt saimnieciskajām vajadzībām paredzēto ēku; izveidot stāvlaukumu Daugavas ielā (pretī 7.bastionam); labiekārtot piegulošu teritoriju, kuras platība sastāda vairāk nekā 10 000 m2; atjaunot lietus ūdeņu savākšanas sistēmu; izbūvēt veloceliņa posmu un ierīkot ārējo apgaismojumu. 

Līgums par A daļas darbu veikšanu, kurā ietilpst projekta pamatpasākumi, izņemot lietus ūdeņu pārsūknēšanas stacijas būvniecību, ir noslēgts un darbi tiek sākti. Šogad tiek plānots pabeigt sagatavošanas darbus, lai pavasarī varētu uzsākt pamatdarbus. Līgums par B daļas darbu veikšanu tiks noslēgts pēc grafika saskaņošanas, jo darbuzņēmējs vēls uzsākt darbus sausākā laikā.

Projekta realizācijas termiņš ir 2014.gada jūnijs, būvniecības darbi tiks pabeigti 2013.gada beigās. Atgādināsim, ka minētā projekta ietvaros tiks atjaunota mikrorajona Cietoksnis ievērojama daļa, kas ir paredzēta tūristu aktivitātēm, tiks restaurēts valsts nozīmes arhitektūras piemineklis (vārti) un valsts nozīmes pilsētbūvniecības piemineklis (cietokšņa apbūve), tādā veidā veidojot sakoptāku pilsētas vidi iedzīvotājiem, tūristiem un biznesa aktivitāšu dalībniekiem – uzņēmējiem, patērētājiem un investoriem.

Projekts tiek realizēts ERAF fonda ietvaros.


Написать комментарий