Valainis pirmdien intervijā Latvijas Radio sacīja, ka svētdienās pie lielveikaliem esot rindas un bieži neesot, kur novietot auto. Neesot iespējamas arī kopīgas ģimenes pasēdēšanas svētdienās, jo kādam no ģimenes locekļiem esot jāstrādā lielveikalā.

Deputāts arī norādīja uz Rietumeiropas valstu praksi, kurās svētdienās lielveikali esot slēgti un uz iespējamo ekonomisko ieguvumu, jo varētu veidoties dažādi tirdziņi un "mazajai uzņēmējdarbībai tas varētu nākt stipri par labu". Viņš pauda pārliecību, ka, neskatoties uz spēcīgo lieltirgotāju lobiju, arī ar viņiem iespējams vioenoties, proti, "ja pareizi saliek visus argumentus, tad ir iespējams panākt labvēlīgu rezultātu".

Viņš arī sacīja, ka esot redzējis tiesas spriedumu Lielbritānijā, kur atzīta par pareizu valsts rīcība, kas par pareizu atzinusi to, ka valsts regulē privāto biznesu - lielveikalus.

Patlaban ideja par lielveikalu slēgšanu svētdienās sākusi ceļu apspriešanai nevalstiskajās organizācijas un tad to paredzēts prezentēt koalīcijas padomē un virzīt Saeimā. Valainis pauda pārliecību, ka šī ideja neizgāzīsies un nepaliks tikai "uz papīra", bet gan gūs atbalstu Saeimā. 

Pats Valainis atzina, ka arī viņš svētdienās lielveikalus mēdz apmeklēt.