El Clásico: Mesi un Ronaldu šovs noslēdzas ar neizšķirtu

foto bettingexpert.com
foto bettingexpert.com

Spānijas futbola augstākajā līgā jeb ''La Liga'' čempionātā šajā nedēļas nogalē tiek aizvadīta 7. kārta, kuras ietvaros ''Nou Camp'' stadionā Barselonā savā starpā tikās, iespējams, divas labākas pasaules komandas ''Barcelona'' un Madrides ''Real''. Šoreiz El Clásico izvērtās par divu superzvaigžņu (Lionels Mesi un Krištianu Ronaldu) šovu, kas noslēdzās ar neizšķirtu - 2:2.

Tito Vilanovas vadītajai ''Barcelona'' bija lieliska iespēja ielikt labus pamatus čempiontitulam, jo, uzvarot spēli, kataloniešu pārsvars varēja sasniegt jau 11 punktus. To labi zināja arī Žuzē Mourinju un viņa vadītā Madrides ''Real'', kas solīja lielisku cīņu par katru laukuma centimetru. Laukumā, kā bija plānots, neatgriezās mājinieku aizsargs Herards Pikē, tādējādi treneris izvēlējās spēlēt pēc shēmas 3-4-3 ar Havjeru Maskerāno aizsardzības centrā. Pagājušā gada čempiones sastāvā īpašu pārsteigumu nebija.
''Real'' uzbrūk bīstamāk, tomēr puslaiks noslēdzas neizšķirti

Šo svarīgo spēli labāk iesāka mājinieki, kas pārņēma kontroli pār bumbu, kas gan nebija nekāds pārsteigums, un jau pašā ievadā ik pa laikam bīstami pietuvojās Ikera Kasiljasa sargātajiem vārtiem. Ātri vien gan spēle izlīdzinājās, taču tiešām labu momentu nebija. 13. minūtē pēc Krištianu Ronaldu centrējuma labā pozīcijā nonāca Karims Benzemā – tuvumā francūzim neviena nebija, bet viņš izšķīrās par sitienu uzreiz no gaisa, kas bija ļoti, ļoti neprecīzs.

Pēc neilga laika vārti jāgūst bija Serhio Ramosam – spāņu aizsargs pēc Mesuta Ezila izpildītā stūra sitiena praktiski brīvs no vārtu priekša sita ar galvu, tomēr nedaudz garām vārtu apakšējam stūrim. Mājinieki uzbruka pat vairāk, tomēr allaž viss aprāvās, kad bumba bija nonākusi Madrides kluba soda laukuma tuvumā. Kad tablo vēstīja nospēlētas 17 minūtes un 14 sekundes, tribīnes sāka skandēt: ''Neatkarību, neatkarību,'' simboliski atgādinot par 1714. gadā notikušo, kad Katalonija tika iekļauta Spānijas sastāvā un zaudēja savu suverenitāti. Kā jau zināms, pēdējā laikā pastiprinājušās runas par Katalonijas vēlmi atdalīties no Spānijas.

23. minūtē Ronaldu pēc labas Benzemā piespēles iešāva bumbu vārtu tuvējā stūrī, atklājot mača rezultātu – 1:0. Portugālim tie jau bija sestie vārti pēc kārtas Spānijas klasikas ietvaros, ko tādu nav līdz šim nebija iespējis neviens. Praktiski jau nākamajā uzbrukumā viesi izkombinējās līdz vēl vienam lieliskam momentam, kura noslēgumā pa vārtu stabu sita Benzemā. Pie bumbas pirmais bija Anhels di Marija, bet arī neprecīzi.

30. minūtē atbildi Ronaldu sniedza Lionels Mesi – pēc Pedro centrējuma soda laukumā ''Real'' futbolisti nespēja izsist bumbu tālāk no saviem vārtiem, izveidojās haoss, un beigās pie bumbas pirmais bija Mesi, no pāris metriem ieraidot to Kasiljasa vārtos – 1:1. Pēc gūtajiem momentiem komandas ar bīstamiem momentiem skatītājus vairs nepriecēja – mājinieki vairāk spēlēja ar bumbu, bet tas rezultātu nedeva. Pēc pirmajām 45 minūtēm uz tablo neizšķirts 1:1.
Mesi un Ronaldu uzvarētāju nenoskaidro - 2:2

Otro puslaiku ļoti aktīvi iesāka ''Real'' futbolisti, no pirmajām minūtēm cenšoties atgūt vadību savās rokās. 52. minūtē Andress Injesta krita uz soda laukuma robežas pēc sadursmes ar Pepi - izskatījās, ka noteikumu pārkāpums bija, bet tiesnesis šoreiz viesus pažēloja. 61. minūtē atkal savu vārdu teica fenomenālais Mesi – argentīnietis ļoti skaisti realizēja soda sitienu no aptuveni 25 metriem, iegriežot bumbu vārtu tuvējā stūrī, neatstājot nekādus variantus vienam no pasaules labākajiem vārtsargiem Kasiljasam.

Ar to nekas nebija beidzies – Ronaldu futbola superzvaigžņu duelī rezultātu izlīdzināja jau pēc dažām minūtēm. Šoreiz uzbrucējs Viktoru Valdesu pārspēja pēc teicamas Ezila piespēles – 2:2. Pēc gūtajiem vārtiem komandas nomierinājās – Barsa daudz spēlēja ar bumbu, meklējot iespējas kādam saasinājumam priekšējā līnijā. Šāds rezultāts noteikti bija izdevīgāks mājiniekiem, kas tādā veidā saglabātu komfortablo astoņu punktu pārsvaru pār karalisko klubu, tādējādi bija gaidāms, ka viesi aktivizēsies.

Tuvojoties spēles beigām gan nekas nemainījās, Tito Vilanovas vīri uzbruka vairāk un šķietami vairāk vēlējās uzvarēt šajā spēlē. 86. minūtē labā pretuzbrukumā aizskrēja Mesi ar Pedro, tomēr argentīnietim neizdevās pietiekami veiksmīga piespēle, ar ko arī iespēja tika izniekota. Tuvāk uzvarai pēdējās minūtēs bija ‘’Barcelona’’, bet savas iespējas Katalonijas klubs izmantot nespēja, tādējādi Spānijas klasika noslēdzās ar skaistu neizšķirtu rezultātu 2:2 – kopumā godīgs gala iznākums!

08.10.2012 , 10:15

sportacents.com


Написать комментарий