Rēznas pamatskolas komanda atzīta par vienu no labākajiem stādu audzēšanas konkursā „Dārznīca”

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

27.septembrī Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā uz noslēguma pasākumu pulcējās stādu audzēšanas konkursa skolēniem „Dārznīca” dalībnieki. No 116 komandu iesūtītajiem darbiem labāko trijniekā iekļuva arī Stoļerovas pagasta Rēznas pamatskolas 3.klases komanda „Sēkliņa” ar audzinātāju Ināru Ameļko, informē Rēzeknes novada pašvaldība.

Konkurss „Dārznīca” aizsākās jau šī gada februārī, kad visiem Latvijas skolu 1. – 6. klašu skolēniem tika dota iespēja pieņemt izaicinājumu kļūt par dārzniekiem un pētniekiem, lai sešu mēnešu garumā audzētu augus, fiksējot augšanas rezultātus un novērojumus „Auga dienasgrāmatā”. Sākotnēji uz tūkstoš Latvijas skolām tika izsūtītas paciņas ar sēkliņām, podiņiem, zemi un mēslojumu, lai pavasarī mazie dārznieki varētu ķerties pie darba.

Rēznas pamatskolas 3.klases audzinātāja un dabas zinību skolotāja Ināra Ameļko teic, ka skolēni labprāt iesaistījušies sēkliņu audzināšanā un nepacietīgi gaidījuši, kad viņu darbs nesīs rezultātus. Skolotāja pastāstīja, ka vasaras sākumā no sēkliņām audzētās zemenes izstādītas dārzā un ogas no vēlīnās šķirnes ienākas vēl joprojām, savukārt kalnu priede un sarkanais ozols, kas pa vasaras brīvdienām tika nodoti skolēnu apgādībā, jau krietni paaugušies, un nākamajā pavasarī tos plānots no podiņiem izstādīt dārzā pie skolas.

Ināra Ameļko norāda, ka konkurss devis iespēju bērniem apgūt darba iemaņas, vairāk saliedēties savā starpā, kā arī iemācīties būt pacietīgākiem, jo sagaidīt, kad no sēkliņām izdīgs asniņi, mazajiem dārzniekiem neesot bijis viegls uzdevums.

No tūkstoš izsūtītajām paciņām atpakaļ uz Latvijas stādu audzētāju biedrību tika nogādāti 116 komandu un 52 individuālie darbi. Izvērtējot  jauno dārznieku sarakstītos novērojumus „Augu dienasgrāmatā”, par labākajiem komandu vērtējumā atzīti „Čaklie rūķīši” no Rīgas Dabaszinību skolas, „Sēkliņa” no Rēznas pamatskola un komanda „Zvaniņi”, savukārt  kā labākie individuālo darbu autori apbalvoti Elizabete Norenberga (Pamatskola „Rīdze”), Sofija Kalniņa (Rūjienas vidusskola) un Emīls Strubergs (Pamatskola „Rīdze”). Konkursa organizatori atzīst, ka jauno dārznieku interese esotliela, tāpēc „Dārznīca” ar Eiropas Savienības un Zemkopības ministrijas atbalstu tiks rīkota arī šajā mācību gadā.


Написать комментарий