Līvānu 1. vidusskolas skolēni apmeklē SIA “Biolitec” ražotni

foto livani.lv
foto livani.lv

4. oktobrī Līvānu 1. Vidusskolas vecāko klašu skolēni kopā ar ekonomikas skolotāju apmeklēja augsto tehnoloģiju uzņēmumu - optisko stikla šķiedru ražotāju SIA „Biolitec”Līvānos, informē Līvānu novada pašvaldība.

V.a. Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (turpmāk – LIAA) sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu rīko Latvijas vidējās izglītības iestāžu izglītojamo vizītes inovatīvos, tehnoloģiski orientētos uzņēmumos Latvijas reģionos.

Vizītes laikā dalībnieki tika iepazīstināti ar uzņēmējdarbības atbalsta veidiem Latvijā, pašvaldībā, kā arī Biznesa inkubatora darbību. Skolēni tika iepazīstināti ar uzņēmuma darbības veidu, virzienu, tā ietekmējošiem mikro un makrovides faktoriem, izaicinājumiem ar ko uzņēmums sastopas sarežģītu ekonomisko apstākļu laikā un tā sasniegumiem. Diskusijās tika apspriesti ar uzņēmējdarbību saistīti jautājumi.

Līvānos skolēnus uz uzņēmumu pavadīja Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centra vadītāj Z. Gaiduka, iepazīstinot jauniešus gan ar biznesa inkubatora sniegto atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai gan pakalpojumu, gan noderīgas informācijas formātā, kā arī ar citiem pieejamajiem uzņēmējdarbības uzsākšanas un atbalsta instrumentiem Latvijā.

Pasākuma mērķis ir radīt izpratni par uzņēmējdarbību veicināt vidējās izglītības iestāžu izglītojamo informētību par inovatīviem, tehnoloģiski orientētiem uzņēmumiem Latvijā, to darbības pamata principiem, tehnoloģiju attīstības līmeni, kā arī risinājumiem uzņēmējdarbības izaicinājumu pārvarēšanā.
Iesaistoties projektā uzņēmumiem ir iespēja veicināt atpazīstamību, celt sava kā sociāli atbildīga uzņēmuma reputāciju sabiedrības acīs, motivēt jaunatni kļūt par saviem potenciāliem darbiniekiem un/ vai partneriem nākotnē.

„Latvijas skolu izglītojamo intereses par inovatīviem uzņēmumiem rosināšanas pasākumi” notiek LIAA realizētās „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programmas ietvaros”, un to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.


Написать комментарий