Tikšanās ar Daugavpils ASV Informācijas centra darbiniekiem

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

4.oktobrī Ilūkstes 1.vidusskolas 9. – 12. klašu skolēni tikās ar ASV Informācijas centra Daugavpilī koordinatori Tatjanu Kolotu un DU Vides zinātnes fakultātes studentu Ernestu Čunčuli. Skolēni guva priekšstatu par ASV Informācijas centra misiju, kas ir savstarpējās sapratnes veicināšana starp ASV un Latviju, kā arī informācijas par ASV nodrošināšana, informē Ilūkstes novada pašvaldība.

Tikšanās laikā skolēni tika aicināti apmeklēt Angļu klubiņa nodarbības, lekcijas, prezentācijas un seminārus, lasīt amerikāņu daiļliteratūru, kā arī piedalīties konkursos.

Informācijas centra koordinatore piedāvāja prezentāciju par studiju iespējām ASV, sākot ar augstskolas un studiju programmas izvēli, pieteikuma anketas aizpildīšanu līdz pat studiju kredīta vai stipendijas iegūšanas iespējām un brauciena plānošanu. Savukārt, Ernests Čunčulis, kas šobrīd veic brīvprātīgo darbu Daugavpils ASV Informācijas centrā un ir guvis zināmu pieredzi, studējot Zviedrijā studentu apmaiņas programmas ietvaros, akcentēja zināšanu lomu mūsu dzīvē. E.Čunčulis diskutēja ar skolēniem par studiju priekšrocībām un trūkumiem ārvalstīs, rosināja uzdrošināties un izvēlēties studiju programmu ārzemēs, uzsverot atgriešanos dzimtenē.

Tikšanās noslēgumā ASV informācijas centra koordinatore pasniedza piemiņas veltes skolai un aicināja uz sadarbību.


Написать комментарий