Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā notiks Atvērto durvju diena

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sākot no šodienas un līdz sestdienai, 13.oktobrim, mūsu valstī pirmo reizi notiek Emocionālās veselības nedēļa, kuras galvenā tēma ir depresijas problēma. Termins „depresija” radies pagājušā gadsimta 20.gados, pirms tam aptuveni 2 000 gadus to sauca par „melanholiju”.

Speciālisti uzskata, ka emocionālā veselība ir spēja adekvāti reaģēt uz saviem panākumiem un neveiksmēm, pēc iespējas mazāk nokļūstot stresa ietekmē.

Daugavpils Psihoneiroloģiskās slimnīcas vadītāja Sarmīte Ķikuste portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpils ārsti aktīvi piedalīsies šīs nedēļas pasākumos – apmeklēs galvaspilsētā organizētās diskusijas un lekcijas, apspriedīs emocionālās veselības ietekmi uz fizisko veselību.

Kā arī Emocionālās veselības ietvaros ceturtdien, 11.oktobrī, plkst.11:00 Daugavpils Psihoneiroloģiskajā slimnīcā sāksies Atvērto durvju diena, kuras gaitā visi interesenti tiks iepazīstināti ar dispansera nodaļas darbu, saņemot informāciju par dispansera piedāvāto ārstēšanu un rehabilitāciju.

Pēc medicīnas zinātņu kandidāta, ārsta-psihiatra Vadima Kulakova domām, depresija ir ļoti nopietna problēma. Saskaņā ar mūsu Psihoneiroloģiskās slimnīcas datiem, ikgadējais ar smagiem pārdzīvojumiem (tuvinieku nāve vai slimības, uzņēmējdarbības krahs) saistīto slimību skaita pieaugums 2010.-2011.gadā sastādīja 61%. Turklāt minētie gadījumi ir it īpaši sarežģīti ārstējami.

Pasaules Veselības organizācija aprēķinājusi, ka ap 2020.gadu depresija ieņems pirmo vietu visu slimību vidū, apsteidzot gripu un sirds un asinsvadu slimības. Tomēr, neskatoties uz problēmām un zaudējumiem, speciālisti iesaka nenodoties grūtsirdībai, saskatot apkārtējā pasaulē arī gaišus un pozitīvu momentus, piekopt veselīgu dzīvesveidu, nodarboties ar sportu, lietot pareizu uzturu, izvairīties no pārpūles.


Написать комментарий