Latgalē pēc stiprā vēja teju visiem klientiem atjauno elektroapgādi

foto stroy.ru
foto stroy.ru

Latgalē arī vētras visvairāk skartajos Krāslavas un Daugavpils novados elektrības apgāde atjaunota gandrīz visiem iedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Pašlaik, lai pilnīgi pabeigtu vētras seku novēršanu, uzņēmums ”Sadales tīkls” strādā ar dažiem atlikušajiem tehniski sarežģītākajiem bojājumiem. No vairāk nekā 60 vidējā sprieguma elektrolīnijām, ko izpostīja vētra, pašlaik traucējumi ir vairs tikai četru līniju atsevišķos posmos ar 11 transformatora punktiem, informēja Bidere.

Jau vēstīts par vētru naktī uz sestdienu, kad stipro vēja brāzmu dēļ Latvijas austrumu daļā bez elektrības palika apmēram 10 000 "Latvenergo" klientu.Visvairāk elektrības padeves traucējumi bija Daugavpils un Krāslavas novados. Līdz svētdienas rītam bez elektrības esošo mājsaimniecību skaitu ir izdeviessamazināt līdz 2500 lietotāju.

Daudz lielāki postījumi nodarīti Lietuvā, kur vēja brāzmas bija stiprākas nekā Latvijas austrumu daļā un kur bez elektrības palika ap 140 000 lietotāju."Latvenergo" grupas uzņēmums AS "Sadales tīkli" paudis gatavību palīdzēt Lietuvas kolēģiem atjaunot vētrā sapostīto elektroapgādi. Tehnisko palīdzību plānots sniegt pēc tam, kad būs pabeigti elektrības padeves atjaunošanas darbi Latgalē.


Написать комментарий