Francijā pastiprina ebreju objektu apsardzi

foto galliawatch.blogspot.com
foto galliawatch.blogspot.com

Francijas prezidents Fransuā Olands ir apsolījis valsts ebreju kopienai būtiski palielināt ebreju objektu drošību, pēc tam, kad pretterorisma operācijā sestdien tika nogalināts vīrietis, kuru turēja aizdomās par uzbrukumu košera veikalam, vēsta raidsabiedrība BBC.

Valsts mobilizēsies cīņai ar terorisma draudiem, norādīja Olands. Pēc tikšanās ar ebreju kopienas pārstāvjiem prezidents paziņoja, ka drošība tiks pastiprināta tuvākajās dienās. Prezidents arī ticies ar Francijas Musulmaņu ticības padomes priekšsēdētāju un norādījis, ka radikālo islāmistu upuri ir arī valsts musulmaņi.

Sestdien pretterorisma operācijas laikā Strasbūrā policija nogalinājusi 33 gadu vecu musulmaņu vīrieti, kuru turēja aizdomās par uzbrukumu košera pārtikas veikalam 19. septembrī, kad veikalā tika iemesta granāta.

Aizturēšanas brīdī dzīvoklī Strasbūrā vīrietis atklājis uguni, tāpēc policisti, atbildot šāvieniem, uzbrucēju nogalinājuši. Vēl 11 terorismā aizdomās turētie sestdien aizturēti dažādās Francijas vietās.

Francijas iekšlietu ministrs Manuels Valss norādījis, ka pastāv antisemītisma draudi, uzsverot, ka tos nerada ārzemnieki, bet gan Francijas iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka martā Alžīrijas izcelsmes franču islāmists Mohamed Mera pie ebreju skolas Tulūzā nošāva trīs skolniekus un rabīnu, kā arī trīs karavīrus Tulūzā un tās apkārtnē. Mera tika nogalināts policijas operācijas laikā savā dzīvoklī Tulūzā.


Написать комментарий