Balvu evaņģēliski luteriskajai draudzei – 110!

foto Balvu novada TIC
foto Balvu novada TIC

Svētdienas dievkalpojums Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā bija īpašs, jo šajā dienā tika atzīmēta draudzes 110 gadu jubileja un pļaujas svētki, informē Balvu novada pašvaldība.

Šiem notikumiem par godu dievkalpojumu vadīja Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe. Dievkalpojuma laikā bīskaps pateicās par dāsno ražu, sveica draudzes locekļus svētkos, uzsverot, ka nav svarīgi, cik gadu pagājis, kādi laiki bijuši, bet baznīca ir un paliek garīgās mājas visiem, kuri vēlas rast sirdsmieru.

Arī mācītājs Mārtiņš Vaickovskis sveica visus draudzes locekļus 110 gadu jubilejā, atzīstot, ka Balvu draudze ir ļoti mīļa. Līdz ar pļaujas svētkiem un rudens iestāšanos savu darbību atsāk Svētdienas skola, kuru apmeklē mazākie draudzes locekļi. Gan mācītājs, gan bīskaps bija gandarīti, ka šajā svētdienā solu rindās bija redzami arī lielāki un mazāki skolas apmeklētāji.

Baznīcas 110 gadu jubilejai par godu tika izsludināts zīmējumu konkurss „Attēlo luterāņu dievnamu”. Konkursa dalībnieku, lielākoties bērnu, radītie darbi bija apskatāmi baznīcā un visi zīmējumu autori no draudzes vadītāja saņēma arī garšīgu dāvanu.

Uz 7.oktobra dievkalpojumu tika aicināti arī īpaši viesi – Balvu novada Domes priekšsēdētājs, kaimiņu – Viļakas un Kārsavas draudzes pārstāvji un citi. Andris Kazinovskis, Balvu novada Domes priekšsēdētājs, sveica luterāņu draudzi svētkos un pateicās par daudzajām lūgšanām par valsti, tās iedzīvotājiem un par veiksmīgo sadarbību ar Domi. Visiem draudzes locekļiem vēlēja spēku un izturību arī turpmāk.

Mācītājs Mārtiņš Vaickovskis pateicās par labajiem vārdiem un materiālo atbalstu Balvu novada Domes vadībai, draudzes vadītājam un padomei par kalpošanu baznīcai, kā arī visai draudzei par kopīgām lūgšanām, uzsverot, ka visi cilvēki ir Dieva bērni un lielākā dāvana gan svētkos, gan ikdienā ir Dieva svētība.


Написать комментарий