'Pasažieru vilciens' sāk sarunas par bezvadu interneta ierīkošanu vilcienos

foto riga24.lv
foto riga24.lv

AS ”Pasažieru vilciens” (PV) ir izsludinājusi sarunu procedūru bezvadu interneta ierīkošanai vilcienos. Pretendentu piedāvājumi tiek gaidīti līdz šā gada 18.oktobrim, portālu ”Delfi” informēja PV pārstāve Jana Priedniece.

Bezvadu interneta ierīkošana vilcienos neradīs pasažieriem papildus izdevumus, jo interneta lietošana būs bez maksas. PV uzskata, ka vilcieniem ir ”jāiet līdzi laikam” un jāspēj pasažieriem piedāvāt tāds servisa līmenis, kas pārvietošanos ar vilcienu padara ērtu un izdevīgu.

Jau kopš 2011.gada testa režīmā PV saviem klientiem piedāvā izmantot bezvadu internetu vilcienā. Vagoni, kuros ir iespēja lietot pakalpojumu apzīmēti ar ”WiFi” uzlīmēm. PV vēlas ar bezvadu interneta ierīcēm aprīkot vismaz 180 vagonus, lai šis pakalpojums būtu pieejamas pasažieriem visos pārvadājumu maršrutos.

Lai spētu piedāvāt kvalitatīvu pakalpojumu, PV speciālisti veica testus visās dzelzceļa līnijās, pārbaudot iespējas lietot bezvadu internetu dažādās Latvijas vietās. ”WiFi” ierīkošana vilcienā ir sarežģīts process, jo interneta kvalitāti ietekmē gan vilciena kustības ātrums, gan dažādas elektroierīces, kas ir vilcienos (īpaši elektrovilcienos) un citi faktori.

Sarunu procedūras ”Datu pārraides un interneta piekļuves pakalpojumu nodrošināšana publiskajā mobilajā elektronisko sakaru tīklā” kandidātu atlases nolikumu bez maksas var saņemt PV Juridiskajā daļā – Rīgā, Turgeņeva ielā 14, 1. stāvā, 104. kabinetā.


Написать комментарий