Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova parakstīja Nodomu protokolu par sadarbību ar Alaverdi (Armēnija)

foto worldofstock.com
foto worldofstock.com

2. oktobrī Alaverdi Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un Alaverdi mērs Artavazd Varosyan parakstīja Nodomu protokolu par sadarbību, informē Daugavpils pašvaldība.

Žanna Kulakova pastāstīja, ka cieša sadarbība varētu veidoties kultūras jomā, jo viņa pati pārliecinājās, ka Alaverdi ir liels kultūras centrs. Tur reizi divos gados notiek liels teātra mākslas festivāls. Un šogad tas jau notika divdesmit otro reizi. Tās ir ļoti bagātas tradīcijas un vērtīga pieredze Daugavpilij. Jāpiezīmē, ka lielākā daļa Armēnijas aktieru nāk tieši no šīs pilsētas. Alaverdi ir ļoti aktīva izstāžu rīkošanā. Tagad tur ir arī daļiņa no Daugavpils. Žanna Kulakova uz Alaverdi aizveda 50 Daugavpils fotogrāfijas un izstāde Alaverdi tiks atklāta 10. oktobrī.

Parakstītais Nodomu protokols paredz sadarbību arī citās jomās- ekonomikā, izglītībā, kā arī pieredzes apmaiņu dažādās jomās, sadarbības sakaru veicināšanu starp dažādām institūcijām.

Nodomu protokola parakstīšana  ir rezultāts darbam otrajā Starptautiskajā investīciju forumā.

Vizītes laikā Armēnijā Žanna Kulakova tikās arī ar Latvijas Goda konsulu Armēnijā Armenu Gasabogljanu. Tikšanās laikā pārrunāta virkne jautājumu, kas skar tieši ekonomisko sadarbību, par iespējām veicināt ciešāku sadarbību ar Armēniju un  kā konsuls var to veicināt.

Vizītes laikā Žanna Kulakova apmeklēja arī rūpniecības uzņēmumus ,tai skaitā lielu metālapstrādes rūpnīcu.


Написать комментарий