Latgales reģiona tūrisma piedāvājums tika prezentēts starptautiskajā tūrisma izstādē Sanktpēterburgā

publicitātes foto
publicitātes foto

No 4. oktobra līdz 6. oktobrim Sanktpēterburgā norisinājās 20. starptautiskā tūrisma izstāde INWETEX, kas ir viens no svarīgākajiem tūrisma gadatirgiem ne tikai Sanktpēterburgā, bet arī visas Krievijas mērogā, portālu gorod.lv informēja Projekta TOUR sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Kluss.

Latgales reģiona tūrisma piedāvājums šogad tika prezentēts kopīgā stendā ar Pleskavas apgabalu, pārrobežu sadarbības projekta „Tour de Latgale and Pskov” (proj. Nr. ESTLATRUS/1.3./ELRI-129/2011/08), ko ievieš Latgales plānošanas reģions, ietvaros. Projekts tiek īstenots Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam ietvaros. Projektu īsteno Latgales plānošanas reģions.

Jāsaka, ka Latgales plānošanas reģiona (LPR) un Latgales reģiona attīstības aģentūras (LRAA) darbs pie mūsu reģiona tūrisma piedāvājuma popularizēšanas Krievijas tirgū ir nesis augļus – Latgales atpazīstamība ir manāmi augusi gan tūrisma profesionāļu, gan ceļotāju vidū.

Visvairāk Latgales stenda apmeklētāji interesējās par dabas tūrismu un atpūtas iespējām Latgales laukos, kā arī par senajām Latgales tradīcijām un amatniecības tūrismu.

Projekta budžets sastāda 1 681 815,20 EUR, no kuriem 90 % jeb 1 513 633,68 EUR (1 063 787,80 LVL) sastāda Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam finansējums un 10 % partneru līdzfinansējums.


Написать комментарий