Pēc pašvaldības lūguma 10.oktobrī tiks atvērta pārbrauktuve Malu ielā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešdien, 10.oktobrī, pēc Daugavpils pilsētas pašvaldības Komunālās saimniecības pārvaldes lūguma tiks atvērta Malu ielas dzelzceļa pārbrauktuve Daugavpilī. Pārbrauktuves atvēršana saistīta ar 3 projektiem – 18.Novembra ielas un Vidzemes ielas rekonstrukciju, kā arī ar nākamajā gadā ieplānoto Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukciju.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka pašvaldība ir vienojusies ar „Latvijas dzelzceļš” par to, ka nepieciešamības gadījumā pārbrauktuve tiks atvērta. Bija runāts, ka satiksme pāri dzelzceļa sliedēm tiks atjaunota līdz ar remontdarbu sākumu Vidzemes ielā, kuri tika uzsākti šī gada 5.oktobrī, nevis 2013.gadā, kā bija plānots. Šajā sakarā 3.oktobrī KSP griezās pie „Latvijas dzelzceļš” vadības ar lūgumu paātrināt pārbrauktuves atvēršanu.

V.Širjakovs paziņoja, ka tika saņemts apliecinājums, ka nākamgad pašvaldība varēs uzsākt Varšavas un Liepājas ielu rekonstrukciju. Paralēli šiem projektiem pavasarī tiks uzsākti gaisa tilta pāri 18.Novembra ielai rekonstrukcijas darbi. Šajā sakarā tika panākta vienošanās, ka Malu ielas pārbrauktuve strādās vismaz līdz 2013.gada beigām.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka pārbrauktuves atvēršanas gadījumā „zaļās gaismas” laiks autovadītājiem būs diezgan īss, jo vilcienu kustības intensitāte ir pieaugusi. Tāpēc pilsētnieki tiek aicināti izrādīt pacietību un sapratni.


Написать комментарий