Japāņu kinozvaigzne veidos filmu par Rīgas cilvēkiem un kultūru

foto shuqi.org
foto shuqi.org

Japānas kinoaktrise un latviešu režisora Māra Martinsona filmas ”Amaya” galvenās lomas atveidotāja Kaori Momoi pēc vairākkārtējas viesošanās Latvijā, atgriezusies Rīgā, lai kopā ar Japānas vadošo valsts televīzijas kompāniju NHK (Japan Broadcasting Cooperation) veidotu dokumentālu filmu par Rīgu, tās cilvēkiem, kultūru un vēsturi, portālu ”Delfi” informē filmu studijas ”Krukfilms” producente Linda Krūkle.

Momoi līdz šim Rīgā bija viesojusies divas reizes - filmas ”Amaya” pirmizrādes laikā 2010.gada septembrī un Rīgas svētku laikā pirms gada, kad aktrisi uzaicināja Rīgas dome.

Kā vēsta Krūkle, abu vizīšu laikā Momoi, iepazīstoties ar pilsētas unikālo arhitektūru, bagāto kultūras dzīvi un tās cilvēkiem, tikusi savaldzināta. ”Pirms gada radās ideja, kā aktrise, kura saņēmusi Rīgas kultūras goda vēstnieces titulu Japānā, varētu nodot savas emocijas un iespaidus saviem tautiešiem, aicinot īpašā veidā viesoties Latvijā,” stāsta Krūkle.

Kopā ar NHK filmēšanas komandu, Momoi Rīgā atradīsies nedēļu, iekļaujot dokumentālās filmas scenārijā Vecrīgas ielas, Jūgendstila mantojumu, vēstures liecības Kara un Okupācijas muzejos, rudens krāsas parkos un Jūrmalā, kultūras notikumus un latviešu tradicionālo ēdienu.

Filmā paredzēta arī epizode, kurā aktrise tiekas ar režisoru Māri Martinsonu, runājot par topošiem kopīgiem filmu projektiem.

Dokumentālās filmas pirmizrāde plānota rudens nogalē NHK kanālā.


Написать комментарий