Daugavpilī tiek turpināti sestdienas vētras seku likvidācijas darbi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vētra, kas Latgalē plosījās naktī no 5. uz 6.oktobri, nodarījusi postījumus visos Daugavpils mikrorajonos. Daugavpils Dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmuma vadītājs Andris Švirksts paziņoja, ka sestdien avārijas dienests bija saņēmis 43 izsaukumus.

Aptuveni puse no izsaukumiem bija saistīta ar elektrības padeves traucējumiem, pārējie – ar lauztajiem kokiem un bojātiem jumtiem.

DzKSU Ražošanas tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova pastāstīja, ka sestdien un svētdien strādāja visi 3 namu iecirkņi un avārijas brigādes. Uzņēmums bija brīdināts par gaidāmo vētru, tāpēc tā darbinieki bija sagatavojušies strādāt brīvdienās, novēršot bojājumus.

DzKSU apkalpojamos objektos vētra bija nogāzusi 61 koku, bojājusi 25 dzīvojamo māju jumtus. Pārsvarā tika bojāti veci jumti, no kuriem tika norautas seguma plāksnes un metāliskās apdares elementi. Tika konstatēti arī citi bojājumi – izsisti logi, žogu bojājumi.

Vētras seku likvidācijas darbi tiek turpināti. Nedēļas laikā tiek plānots pabeigt pirmās nepieciešamības darbus – jumtu avārijas remontdarbus, satiksmei traucējošo nolauzto koku novākšanas darbus.


Написать комментарий