Angela Merkele atzina Islāmu par Vācijas daļu

foto ddp
foto ddp

Turcijas politiskie un sabiedriskie darbinieki apmierināti ar Vācijas kancleres Angelas Merkeles vārdiem par to, ka Islāms ir Vācijas daļa, un ka viņa aicina visus pilsoņus būt iecietīgiem pret musulmaņiem.

„Vāciešiem jābūt atvērtiem uz Islāmu un jāatzīst, ka tas jau sen kļuvis par vācu sabiedrības daļu”, - teica Merkeles kundze.
Tagad, pēc turku domām, kanclerei jāapliecina savi vārdi ar atbilstošu rīcību, tādējādi pierādot savu patiesumu šajā jautājumā.

Tiekoties ar Vācijas Konservatīvo Kristīgi demokrātisku partiju, Angela Nerkele paziņoja, ka lielāka daļa Vācijas musulmaņu distancējās no vardarbības viļņa, kas skāra visu musulmaņu pasauli kā protests pret amerikāņu filmu „Musulmaņu nevainība”, kurā tika izsmiets pravietis Muhameds.

„Vāciešiem jābūt atvērtiem uz Islāmu un jāatzīst, ka tas jau sen kļuvis par vācu sabiedrības daļu. Tā vietā, lai baidītos no Islāma, kristiešiem jāsāk vairāk domāt un runāt par savu reliģiju”, - teica kanclere Angela Merkele.

Šobrīd Vācijā dzīvo četri miljoni musulmaņu. Vācijā dzīvo gandrīz 3 miljoni etnisku turku – tā ir lielāka valsts imigrantu kopiena, kuras pārstāji praktizē Islāmu.
Turcijas premjerministra vietnieks  Bekir Bozdağ ceturtdien žurnālistiem teica: „Tas ir svarīgs paziņojums. Tagad Merkeles kundzei jāsper nākamais solis un jāatsauc plakātu kampaņa, kas vērsta pret islāma fundamentālismu”.

Pēc kritiķu domām, minētā vācu valdības finansētā kampaņa kaitē musulmaņiem, atveidojot tos kā potenciālus radikālus draudus. Šobrīd minētās kampaņas realizācija tika pārcelta uz vēlāku laiku.

Fatihas universitātes starptautisko attiecību pasniedzējs Savaş Genç uzskata, ka kanclere Merkele un viņas valdība baidās, ka Vācijā varētu uzrasties otrais Anderss Breiviks, kas kaitētu valstij, kurā dzīvo miljoni migrantu un musulmaņu.


Написать комментарий