Avārijā Ēģiptē gājuši bojā 19 drošības spēku darbinieki

foto sfgate.com
foto sfgate.com

19 Ēģiptes drošības spēku darbinieki pirmdien gājuši bojā autoavārijā Sīnāja pussalā, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vēl seši līdz desmit cilvēki negadījumā ir ievainoti. Karavīru automašīnas vadītājs esot zaudējis kontroli pār transportlīdzekli nelīdzenā apvidū, tāpēc tas apgāzies, medijiem atklājis kāds vārdā nenosaukts Ēģiptes Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Transportā esot vesti Centrālo drošības spēku darbinieki, kas bijuši izvietoti pie robežas ar Izraēlu. Centrālie drošības spēki ir no armijas neatkarīga struktūra, ko komandē Iekšlietu ministrija.

Gan armija, gan Centrālie drošības spēki ir iesaistīti operācijā pret islāmistu kaujiniekiem Sīnāja pussalā. Mediji nepaskaidro, vai negadījums ir saistīts ar militāro operāciju.

Jau vēstīts, ka operācijas pret kaujiniekiem Sīnāja pussalā sākta pēc tam, kad augusta sākumā uzbrucēji nogalināja 16 Ēģiptes karavīrus, paņēma bruņutransportierus un iebrauca Izraēlas teritorijā, kur vienu no spēkratiem iznīcināja Izraēlas helikopters. Izraēla pēc tam paziņoja, ka ir atrasti astoņu uzbrucēju ķermeņi.

Pēc tam Ēģipte izvērsa plašu militāro operāciju Sinājā, lai iznīcinātu tur esošos kaujiniekus.


Написать комментарий