Vecāki un eksperti diskutēs par bērnu izglītošanu

foto byronwashington.com
foto byronwashington.com

Otrdien Latvijas Universitātes (LU) telpās notiks diskusija par vecāku izglītību, kur vecāki no dažādiem Latvijas reģioniem tiksies ar izglītības un psiholoģijas ekspertiem, informēja rīkotāji.

Diskusijas uzdevums ir vecākiem kopā ar ekspertiem iezīmēt svarīgākās tēmas ģimenes un bērnu izglītības jomās, kurās vecākiem nepieciešama informācija, padoms vai palīdzība, kā arī rast vecākiem piemērotākos izglītošanās veidus.

Visa iegūtā informācija tiks apkopota un izmantota projekta pilotkursa programmas izstrādei, kuras mērķis ir vecāku-treneru izglītošana un kas tiks organizēta jau 2013.gada februārī.

Diskusijas iniciatori ir biedrība ”Latvijas vecāku kustība”, kas apvieno vecākus no Rīgas, Jelgavas, Tukuma, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Rēzeknes, Pinķiem, Lielvārdes, Ozolniekiem, Baldones, Ventspils u.c. Tie ir vecāki, kas aktīvi darbojās pirmsskolas un pamatskolas bērnu izglītības un veselīga dzīves veida jomās, kā arī atbalsta ģimeni kā stabilas valsts pamatvērtību.

Diskusija tiek organizēta ”Nordplus Adult” līdzfinansēta vecāku izglītošanas un sadarbības projekta ”Parent education and cooperation Project Parent-to-Parent (”Open Parents”) ietvaros, kura mērķis ir attīstīt inovatīvas metodes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vecāku izglītošanās jomās.

Projekta autori ir secinājuši, ka vecāku vēlmi un vajadzību pēc jaunas informācijas, izglītošanās un savstarpējas sadarbības, galvenokārt, aktualizē bērni, tādēļ projekta ietvaros vecāku izglītība tiks aplūkota no ģimenes un skolas pozīcijām.

Uz diskusiju ir aicināti izglītības un psiholoģijas eksperti: Aija Tūna (”Sorosa fonda – Latvija” izglītības projektu vadītāja), Daina Kājiņa (”Latvijas privāto pirmsskolu biedrības” valdes priekšsēdētāja), Gatis Bušs (dr.psych), Ilze Jozēna (”BKUS Vecāku mājas” vadītāja), kas dalīsies pieredzē par vairākām ar vecāku izglītību un sadarbību saistītām jomām.


Написать комментарий