Daugavpils „Kukulečka” uzstājās Visaginas Poļu kultūras festivālā

foto Poļu kultūras centrs
foto Poļu kultūras centrs

Aizvadītajā sestdienā, 6.oktobrī, lietuviešu Visaginā notika XIII Poļu kultūras festivāls, kurā piedalījās folklora ansamblis „Kukulečka” Žannas Stankevičas vadībā. Šo tradicionālo svētku rīkotājs jau vairākus gadus ir Visaginas poļu biedrības priekšsēdētājs Zigfrīds Binkevičs.

Žanna Stankeviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka festivāla rīkotājiem un dalībniekiem tika izteikti pateicības vārdi. Lietuvas poļu biedrības priekšsēdētājs Mihals Mackevičs sveica visus plaša mēroga pasākumā, bet Visaginas mērs Daļja Štraupaite atzinās mīlestībā poļiem un poļu kultūrai kopumā.

Daugavpils „Kukulečka” šajā festivālā piedalījās pirmo reizi. Uz Visaginu bija devušies divi kolektīva sastāvi – vecākā un jaunākā grupa. Vecākā grupa lietuviešu skatītāju uzmanībai bija sagatavojusi dažādu poļu reģionu dejas, tostarp Kurpiovska, Slenska un Pševorska reģionu dejas. Kā parasti, dažiem skatītājiem laimējās, jo viņiem bija iespēja nodejot riņķa deju ar kolektīva jautrām meitenēm un puišiem.

Jaunākā grupa bija sagatavojusi latviešu tautas dejas. Savukārt savu uzstāšanos kolektīvs noslēdza ar visu poļu iemīļoto dziesmu „Dzimtā puse”, kuru nodziedāja Oļesja Aksenenoka.

Pēc koncerta noslēguma visi viesi tikai aicināti pie svētku galda, kur kolektīvu vadītāji un dalībnieki varēja iepazīties un aprunāties neformālā gaisotnē.
Kolektīvs „Kukulečka” no visas sirds pateicas festivāla rīkotājiem par uzaicinājumu un novēl festivālam pastāvēt ilgus gadus!


Написать комментарий