Vicemērs: Naudas līdzekļi avārijas stāvoklī esošo koku izzāģēšanai Daugavpilī tiek iedalīti katru gadu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, sestdienas vētras rezultātā Daugavpilī tika nogāzti vairāki desmiti koku, kas bojāja ēkas, automašīnas un citu īpašumu. Kārtējā preses konferencē žurnālisti apjautājās, vai pašvaldībai nevajadzētu nākamā gada budžetā ieplānot līdzekļus avārijas stāvoklī esošo koku izzāģēšanai.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka gan pagājušā gada, gan šī gada budžetā tika ieplānoti līdzekļi avārijas stāvoklī esošo koku likvidēšanai, tāpēc veco koku izzāģēšanas darbi tiek veikti un tiks turpināti arī nākamgad. Kā arī vicemērs norādīja, ka vētras rezultātā tiek nogāzti ne tikai avārijas stāvoklī esošie koki.

Savukārt DzKSU Ražošanas tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova paziņoja, vētras rezultātā visbiežāk tiek nogāzti koki, kas netiek uzskatīti par avārijas stāvoklī esošiem un kuriem piemīt tā saucama lidotspēja.

Atbildot uz jautājumu, kas ir atbildīgs par nokritušo koku, kas bojājis kāda īpašumu, Domē paziņoja, ka katrs gadījums ir ļoti individuāls un tiek atsevišķi izskatīts. Savukārt pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka katram pilsētas iedzīvotājam ir tiesības apdrošināt savu īpašumu.


Написать комментарий