Atbrīvošanas aleju rekonstruēs visā garumā

foto i-rezekne.lv
foto i-rezekne.lv

Saskaņā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādāto plānu, valdība ir piešķīrusi 26,2 milj. latu nacionālo un reģionālo attīstības centru attīstībai. Rēzekne no šīs summas saņems 4,4 milj. latu, kas tiks novirzīti Atbrīvošanas alejas rekonstrukcijai posmā no Kosmonautu ielas līdz izbraukšanai no pilsētas (Maskavas virzienā), informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Kā informēja Attīstības pārvaldes vecākais projektu vadītājs Georgijs Orlovs, tiks īstenoti divi atsevišķi Atbrīvošanas alejas projekti – no Kosmonautu ielas līdz Maskavas ielai un no Maskavas ielas līdz pilsētas robežai. Plānots, ka visā rekonstruējamā Atbrīvošanas alejas posma garumā tiks nomainītas pazemes komunikācijas, uzstādīts mūsdienīgs un ekonomisks apgaismojums (LED) un, protams, ieklāts jauns asfalta segums. Turklāt Atbrīvošanas alejas krustojumos ar Rūpnīcas ielu un Maskavas ielu tiks uzstādīta videonovērošana un ar skaņas signālu aprīkoti luksofori. Atbrīvošanas alejas labajā pusē plānots ierīkot veloceliņu.

Jau zināms, ka Satiksmes ministrija ir piešķīrusi līdzekļus Atbrīvošanas alejas posma no Latgales ielas līdz izbraukšanai no pilsētas (Daugavpils virzienā) rekonstrukcijas projekta īstenošanai. Tādējādi gaidāms, ka jau nākamā gada beigās pilsētas galvenā transporta artērija būs pilnībā rekonstruēta no sākuma līdz galam.


Написать комментарий