Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs apmeklēja Krimu

foto villaperegrina.ru
foto villaperegrina.ru

Pagājušās nedēļas nogalē Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs piedalījās Starptautiskajā seminārā-diskusijā „Baltijas forums Krimā – Reģionālās un inovatīvās attīstības problēmas un perspektīvas. Latvija un Krima: pieredzes apmaiņa un sadarbības iespējas”. Seminārā piedalījās LR Saeimas deputāti un Krimas AR Augstākās padomes deputāti, Latvijas pašvaldību priekšsēdētāji, pilsētu mēri un Krimas AR rajonu administrāciju vadītāji, informē Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pasākuma programmā bija iekļauta arī Rēzeknes pilsētas prezentācija, kuras gaitā Aleksandrs Bartaševičs informēja foruma dalībniekus par notiekošajām Rēzeknē aktivitātēm, pastāstīja par realizējamajiem un jau realizētajiem projektiem. Savā prezentācijā Rēzeknes mērs uzsvēra  privāto investīciju svarīgumu pilsētām, iesakot Krimas pārstāvjiem dažas nozares, kuras ir Krimā labi attīstītas un kur ir labas iespējas privāto investīciju piesaistei. Kaut arī Rēzeknes pilsētas budžets ir pielīdzināms pusei visas Krimas budžeta, tomēr pilsētas ekonomikas stabilai attīstībai nepieciešama arī privāto investoru piesaiste, un šinī virzienā Rēzeknē darbojas Speciālā ekonomiskā zona, par kuras darbību un iespējām mērs pavēstīja foruma dalībniekiem.

Rēzeknes pilsētas pieredze Eirosavienības finanšu apgūšanā realizējot vērienīgus un pilsētai svarīgus projektus, kā arī SEZ iespējas ļoti ieinteresēja Krimas pārstāvjus un izraisīja vēlmi iepazīties ar Rēzekni un pilsētas iespējām klātienē. Tādēļ šis starptautiskais dialogs turpināsies nākamgad jau Rēzeknē.


Написать комментарий