Profesija, kura veido nākotni

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Ceturtdien, 4. oktobrī Rēzeknes Kultūras namā notika Skolotāju dienai veltīts svinīgs pasākums, uz kuru tika aicināti esošie un bijušie pilsētas izglītības iestāžu darbinieki, vēsta Rēzeknes pašvaldība.

Pasākumā Rēzeknes skolu un bērnudārzu pedagogiem tika veltīts daudz siltu pateicības vārdu un laba vēlējumu, kā arī pasniegti LR Izglītības un zinātnes ministrijas, Rēzeknes pilsētas domes un arī „Swedbank” apbalvojumi.

Īpašu atzinību gan no Izglītības un zinātnes ministrijas, gan no „Swedbank” par veiksmīgu, kvalitatīvu un radošu darbu izglītības sistēmas pilnveidē, bērnu un jauniešu izglītošanā saņēma Rēzeknes 6. vidusskolas skolotājs Jānis Pavlovskis. „Swedbank” balva tika piešķirta arī Rēzeknes pilsētas speciālās pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķītis” vadītājai Irinai Tukišai.

Pēc skolotāju apbalvošanas koncertu sniedza Ieva Sutugova un Dainis Skutelis, kuri dziedāja gan duetā, gan arī katrs atsevišķi, priecējot skatītājus ar savām skaistajām balsīm un repertuāra daudzveidību.

Skolotāju diena daudzviet pasaulē un Latvijā tiek svinēta 5. oktobrī, tādēļ pagājušo piektdien visās Rēzeknes skolās bija īpaši pacilāts noskaņojums. Taču viskuplākā Skolotāju dienas svinēšana notika Rēzeknes 5. vidusskolā, kurai šis ir nu jau 45. mācību gads. Pašlaik 5. vidusskola ir otrā lielākā mācību iestāde pilsētā pēc skolēnu skaita, tajā strādā 45 tehniskie darbinieki un 70 skolotāji, lielākā daļa no viņiem – 20, 25, 30 un pat vairāk gadus. Sešpadsmit skolotāji ir bijušie 5.vidusskolas audzēkņi. Šo gadu laikā skolu ir vadījuši 10 direktori un nu jau 15 gadus skolas vadībā ir direktore Vija Poikāne. Svinīgais skolas jubilejai veltītais pasākums sākās ar skolas audzēkņu koncertu, skolotāju, direktoru un tehnisko darbinieku sumināšanu un turpinājās ar sirsnīgiem apsveikumiem, kurus skolas kolektīvam veltīja Rēzeknes pilsētas domes deputāts Jānis Krišāns, Izglītības pārvaldes vadītājs Arnolds Drelings un daudzi citi pasākuma viesi. Patīkami bija saņemt arī „neatkarīgās žūrijas” atzinumu – Rēzeknes augstskolas studenti veica aptauju, kuras rezultātā katrā skolā tika izvēlēti pieci, pēc bijušo skolnieku, bet tagad jau studentu domām, labākie skolotāji. Šī aptauja vēlreiz pierādīja skolotāja darba īpašo svarīgumu un arī to, ka bērnu sirdīs un prātos tika ielikts kaut kas ļoti īpašs, un ka bērni prot būt par to pateicīgi.

Kā parasti, sirsnīgi un interesanti pagāja skolotāju dienai veltītais pasākums arī Rēzeknes 2. vidusskolā (direktors Igors Sergejevs), kur skolotājiem tika parādīts skolas dramatiskā pulciņa sniegums – fragmenti no krievu klasiķu darbiem un arī pašu bērnu un viņu skolotāja Vladimira Dukuļa sacerētās epizodes. Sveicot skolas kolektīvu profesionālajos svētkos, domes deputāts Aleksandrs Sedihs pateicās pedagogiem par viņu nesavtīgo darbu un vēlēja daudz spēka un izturības uz daudziem jo daudziem turpmākajiem gadiem. Piekrītot deputāta A. Sediha vārdiem, gribas vēlreiz pateikties gan pašlaik strādājošajiem, gan arī pelnītajā atpūtā esošajiem skolotājiem un novēlēt allaž saglabāt viņiem piemītošo sirdsdegsmi.


Написать комментарий