Sirmais: sports Latvijā kļuvis par reliģiju, kultūra zaudē aktualitāti

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Tāpat kā citviet pasaulē, arī Latvijā sports ir kļuvis par reliģiju, bet kultūra savu aktualitāti diemžēl zaudē, otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Dziesmu un deju svētku mākslinieciskās padomes priekšsēdētājs diriģents Māris Sirmais.

Viņš atzina, ka vēl pirms 20 gadiem Latvijā kultūras joma bija ļoti cienījama, bet šobrīd sports kļuvis par reliģiju, bet vērtīga, piepildīta un saturīga kultūra zaudējusi aktualitāti.

Sirmais pieļāva, ka no uzņēmēju puses būs liela pretestība tam, lai nākamo dienu pēc Dziesmu un deju svētkiem noteiktu par brīvdienu.

"Visbiežāk nesaprot, ka dziesmu svētki nav pasākums vienreiz piecos gados. Dziesmu svētki ir process, kas rit dienu dienā, vakaru vakarā, katras brīvdienas - kolektīvu vadītājiem tas ir ikdienas darbs. Tas gan ir deformēts un valsts attieksmes ziņā atkarībā no finansiālās situācijas un dažādiem apstākļiem ļoti ietekmēts," atzina Sirmais.

Viņa vērtējumā, Rīgā rīkotās dažādās aktivitātes un svētki ”velk pārāk daudz uz privāto”.

Sirmais atzina, ka “dziesmu svētki tomēr ir ļoti jūtīgs organisms”, tāpēc ir jārēķinās ar visu, kas notiek Latvijā un nevar visu pakļaut tikai naudas attiecībām.


Написать комментарий