Atēnās stingrā policijas uzraudzībā sagaida Vācijas kancleri Merkeli

foto bme.eu.com
foto bme.eu.com

Pirmo reizi kopš ekonomiskās krīzes sākuma 2010.gadā, Grieķijas galvaspilsētu Atēnas otrdien apciemos Vācijas kanclere Angela Merkele, kuras drošību uzraudzīs tūkstoši policistu, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Plānots, ka drošību galvaspilsētā uzraudzīs 7000 policistu, kuri ir bruņoti ar ūdens lielgabaliem, virs pilsētas patrulēs helikopters, kā arī darbā iesaistīsies 300 krasta apsardzes darbinieki. Publiskas sanākšanas Atēnu centrā, kurā atrodas valdības ēkas, kā arī Vācijas vēstniecība, otrdien ir aizliegtas.

Merkele sešu vizītes stundu laikā plānojusi tikties ar Grieķijas premjerministru Antoni Samaru un prezidentu Karolu Papuliju. Grieķu iedzīvotāju vidū Merkele ir ļoti nepopulāra un daudzi uzskata viņu par taupības režīma ieviesēju, vēsta BBC. Viņa arī ir kritizēta par to, ka kopš krīzes sākuma līdz šim nav apmeklējusi Grieķiju.

Neskatoties uz aicinājumiem atturēties no akcijām, Grieķijas arodbiedrības jau paziņojusi, ka otrdien rīkos protestus pret taupības pasākumiem, kuri notiks ārpus Atēnu centra.

Jau vēstīts, ka Grieķijai jārod risinājumi 11,5 miljardu eiro ieekonomēšanai turpmākajos divos gados, lai tā varētu saņemt starptautisko aizdevēju - EK, ECB un SVF - otru finansiālās palīdzības daļu 31,5 miljardu eiro (22,1 miljarda latu) apmērā no kopējās 130 miljardu eiro (91 miljarda latu) vērtās atbalsta paketes.

Pret taupības režīmu asi iebilst iedzīvotāji, rīkojot demonstrācijas un streikus.


Написать комментарий