Preiļos turpinās maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīklu rekonstrukcija 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Preiļos, II kārta” ietvaros pilsētā turpinās maģistrālā ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve un rekonstrukcija. Atsevišķos ielu posmos turpinās apakšzemes komunikāciju ierīkošanas būvdarbi. Saskaņā ar būvdarbu izpildes grafiku sākusies asfaltbetona seguma kārtas atjaunošana, informē Preiļu novada pašvaldība.

Ielās, kurās būvdarbi pabeigti, notiek ielu seguma atjaunošana. A. Paulāna, Liepu, Sporta un Jelgavas ielā asfaltbetona segums jau atjaunots, plānots, ka šoruden tas tiks izdarīts arī Kurzemes, Atpūtas, Ludzas, Skolas un Līvānu ielā. Pārējās ielās asfalta seguma atjaunošana notiks pavasarī – nogaidīt nepieciešams, lai tranšeju aizbēršanai izmantotā grunts stingri sablietētos, kas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai vēlāk nodrošinātu ilglaicīgu ceļa seguma kvalitāti. Tāpat ilgāks grunts nostādīšanas laiks nepieciešams tajās ielās, kur liels gruntsūdens līmenis (piemēram, Latgales ielā), arī tām asfalta seguma atjaunošana notiks nākamgad. Jau vēstīts, ka Aglonas ielā šoruden plānots ieklāt asfaltbetona kārtu, bet Brīvības iela tiks asfaltēta nākamajā pavasarī.

Jāpiezīmē, ka ielas, kur šovasar norisinājās būvdarbi, vēl nav nodotas ekspluatācijā, un darbi (grāvju tīrīšana, trotuāru atjaunošana, pagaidu šķembu klājuma uzlabošana, iebūvēto komunikāciju pārbaude u.c.) turpinās.

Posmā no Mehanizatoru ielas līdz Saltupes ielai notiek kanalizācijas spiedvada un maģistrālā ūdensvada rekonstrukcija. Rīgas ielā turpinās kanalizācijas tīklu ierīkošana, augstā gruntsūdens līmeņa dēļ šeit tiek izmantotas ūdens pazemināšanas iekārtas. Ūdenssaimniecības infrastruktūras ierīkošanas un rekonstrukcijas darbi turpinās Talsu, Latgales, Bērzu, Bauskas, Vidzemes, Liepājas, Celtnieku, Daugavpils, Pils ielā.

Ielās, kur būvdarbi noslēgušies, tiek veikta iebūvēto komunikāciju pārbaude un ūdens kvalitātes monitorings, un pakāpeniski notiek pāreja uz jaunajiem pieslēgumiem.

SIA „Preiļu saimnieks” aicina iedzīvotājus un uzņēmējus savlaicīgi pieslēgt savus īpašumus pilsētas centrālajam ūdensvada un kanalizācijas tīklam. Vispirms jāgriežas SIA „Preiļu saimnieks” Liepu ielā 2, kur varēsiet aizpildīt pieteikuma veidlapu, lai saņemtu tehniskos noteikumus un saskaņā ar tiem uzbūvētu savus ūdensvada un kanalizācijas tīklus līdz pieslēguma vietai.


Написать комментарий

pie skolas vareeja veerot skatus kaa tika liets asvalts peec tiko nolijuša lietus,tātad nākamgad atkal asvalta svētki uraaaaaaa