Daugavpils Rotko mākslas centra direktors apsolīja, ka ar mūsu gleznu oriģināliem nekas nenotiks 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tika vēstīts, pirmdien, 8.oktobrī, Londonas Teita Modernās mākslas galerijā kāds krievu izcelsmes vandālis bojāja mūsu slavena tautieša Marka Rotko gleznu.

Pēc ekspertu domām, Teita Modernās mākslas galerija, tāpat kā daži citi britu muzeji, kļuva par sava atklātuma upuri, jo pat tajās zālēs, kur izstādīti mākslas šedevri, apsardzes gandrīz nav, vairākās zālēs nav uzraugu. Galerijas princips ir mākslas cienītājam jāatrodas mākslas tiešā tuvumā, un nekas nedrīkst traucēt.

Kā zināms, Rotko mākslas centrā, kas tiks atklāts Daugavpils cietoksnī 2013.gada septembrī, pastāvīgi tiks eksponēti slavenā mākslinieka oriģināli. Tika noslēgta vienošanās ar Vašingtonas Nacionālo galeriju, saskaņā ar kuru Daugavpilij tiks nodoti divi mākslinieka darbi, to apdrošināšanas summa varētu sastādīt 100 000 latus gadā. Vēl sešas gleznas centram solīja nodot Marka Rotko bērni Keita un Kristofers.

Pēc Alekseja Burunova vārdiem, oriģinālu zāle tiks aprīkota ar signalizāciju, tāpēc diez vai mūsu Centrā varētu notiks kāds vandālisma akts.

Turklāt gleznu oriģināli tiks glabāti speciāli aprīkotajā fondu glabātuvē, kur tiks ievēroti visi drošības pasākumi.

Tiek plānots, ka pirmos apmeklētājus Mākslas centrs Cietoksnī, kas tiek veidots kā daudzfunkcionālais starptautiskais mākslas un izglītības komplekss, uzņems nākamā gada novembrī – Marka Rotko jubilejā. Centra uzturēšana maksās 400 000 latus gadā, 91 000 latu iedalīs Latvijas Kultūras ministrija.


Написать комментарий

Nekad neko nevar apgalvot absolūti!