Daugavpils lidostas attīstības projekts guvis vairāku pašvaldību atbalstu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas vicemērs Līvija Jankovska ziņo, ka Daugavpils lidostas finansējuma jautājums joprojām tiek risināts. Neskatoties uz to, ka ministrijas ilgu laiku nespēj pieņemt lēmumu, Daugavpils pašvaldība cer uz pozitīvu atbildi.

L.Jankovska paziņoja, ka vairākas Latgales pašvaldības pieteikušas dalībai lidostas attīstībā, tāpēc jāatrisina finansējuma jautājums. „Pagaidām nav saņemta ne negatīva, ne pozitīva atbilde, tāpēc jāturpina strādāt”, - teica vicemērs.

Savukārt, Daugavpils pilsētas mērs Žanna Kulakova paziņoja, ka savu dalību projektā apstiprinājušas 11 pašvaldības, trīs no kurām izstrādā lēmumu projektus, kas tiks apstiprināti sēdēs.

Jāatzīmē, ka Daugavpils lidostas izveides ideju aktīvi atbalsta vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, kas ir pārliecināts, ka lidosta iegūs reģionālo nozīmīgumu.

Savukārt Finanšu ministrija apzinās, ka pretendentu uz ES līdzekļiem ir ļoti daudz, bet Mērķa fonds ir izsmelts. Tomēr ir cerība uz Latgales reģiona attīstības valsts programmu, un pašvaldība rēķinās ar divu izstrādāto projektu realizāciju. Ja ministriju atbalsts netiks saņemts, Dome turpinās meklēt privātinvestorus.


Написать комментарий